От х:

Днес в x:

Подпалиха коли на персонал на хотел „България“

Нощните палежи на коли продължават

Фолксваген Голф и Ланчия, собственост на работещи в Банския хотел „България“ мъже изгоряха напълно след пожар, възникнал в 2 часа тази сутрин. Возилата били паркирани пред хотела, докато собствениците им, на 47 и 57 години, били на работа. Въпреки светкавичната намеса на огнеборците, возилата били изпепелени за минути. Сутринта овъглените им останки вече бяха изнесени, а мястото на паркинга - старателно измито.

Въпреки че автомобилите били паркирани в съседство, огънят не се е прехвърлил помежду им, всяка от колите е пламнала поотделно, споделиха източници, пожелали анонимност. Пламъците се извисявали на метри, което обикновено е индикация, че колите са били полети със запалителна течност. Няма информация дали около кладата са открити бутилки или следи от запалителна течност, подобно на трите запалени автомобила в Димитровград предната седмица. Завчера пък пламнаха още три коли, 2 в Хасково и 1 в бригадирския град. Всички пожари са станали в интервала 2-3 сутринта.

Полицията разследва инцидента, образувано е досъдебно производство.

Според местни, потърпевшите са били обикновени хора и покушението върху тях е изненадващо. Дори се допуска вероятността огнената клада да е била по грешка.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини