От х:

Днес в x:

По пътя за Димитровград като на градско, затварят го до месец

Ограниченията са осеяли целия път между двата града

Пътят Хасково-Димитровград е заприличал на градска уличка. Ограниченията са за 50, че и 40 км/час, почти по цялото протежение. По-зле е от градското кормуване, недоволстват читатели на Haskovo.net, които питат кому е необходимо да се въвеждат такива ограничения далеч извън участъка от автомагистрала Марица в района на село Крепост. Според нашия читател Симеон ограниченията на скоростта още от МБК са напълно излишни, а според друг шофьор, подписал се като Димо, подобно намаляване на скоростта по 4-лентовия път всъщност създава предпоставки за пътно транспортни произшествия, а и допълнително изнервя водачите заради създаващите се опашки. Пък и никой не спазва ограниченията, признава той.

Проверка на Haskovo.net потвърди всяка запетайка от сигнала. Няма автомобил, който да се движи с 40 или 50 км/ч. Намалява се единствено в района на строящата се детелина за магистралата и то защото строителите са заели по едно от платната в двете посоки. На моменти там наистина ставаха задръствания.

Не става наистина ясно обаче защо ограниченията започват още от МБК. Мястото е на цели 2.8 км от строителния обект, засече репортерският автомобил на Haskovo.net. Въпреки отдалечеността, през 50 метра се редуват знаци, ограничаващи скоростта ту на 50, ту на 40. Шофьорите са вбесени, защото тъкмо излизат от друга серия ограничения, наложени заради отбивката за Бирената и разклона за бившето летище край Узунджово. Любопитното е, че след строителния обект няма знак, отменящ ограничението на скоростта и според ЗдвП, това трябва да стане едва след първата отбивка. Което в случая се явява разклонът за село Добрич, току пред Димитровград. Излиза, че 13-те километра до бригадирския град трябва да се изминат като на градско, с единствената разлика, че все пак няма светофари. Между другото, са забранени и изпреварванията в ограничения участък.

Ограниченията скоро ще бъдат променени, защото май са по-нагъсто от необходимото, признаха от областното Пътно. Оттам обаче категорично защитиха необходимостта от тях. По-добре някои хора да се научат да карат с 40 и 50, отколкото да изхвърчат от пътя, коментира пътният шеф инж. Живко Боговски. „Не знам дали обърнахте внимание, но пътят вече е силно подкопан от двете страни и вместо крайпътни полянки има дерета. Представяте ли си какво ще стане, ако някои излети? После ще питате защо не сме предприели нищо“, емоционално коментира Боговски. Подобни сценарии между другото са илюстрирани от няколкото надгробни плочи край пътя между двата града. Според непотвърдена информация пък в най-скоро време КАТ ще постави мобилни камери на ограничения участък и джигитите ще бъдат снимани безмилостно. Дори и да не се силят много, а си карат с обичайните 90 км /ч, ще се окажат в превишение от 40 км, което цифром и словом означава 200 лв глоба.

До месец пък пътят Хасково-Димитровград ще бъде окончателно затворен, а леките автомобили ще минават по обходен маршрут. Тежкотоварните автомобили вече се отбиват през Добрич и Горски Извор. За леките коли и автобусите обходът ще е само няколкостотин метра. Трасето ще е по асфалтиращата се от вчера детелина. Служители на подизпълнителя на обекта АБ АД вече са поставили 13 см асфалт на едното „ухо“ от детелината, а когато и второто стане готово, отбиването на колите ще започне веднага, обясни техническият ръководител на обекта инж. Янчо Делев.

Г.Христов

И в двете посоки
Вчера започна полагането на асфалт по обходния маршрут
Вторият слой е 6 сантиметра. Общо асфалтът е с дебелина 12, уточни инж. Янчо Делев
Едното ухо на детелината е вече готово
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини