От х:

Днес в x:

8 °C

По пътя за Димитровград като на градско, затварят го до месец

Ограниченията са осеяли целия път между двата града

Пътят Хасково-Димитровград е заприличал на градска уличка. Ограниченията са за 50, че и 40 км/час, почти по цялото протежение. По-зле е от градското кормуване, недоволстват читатели на Haskovo.net, които питат кому е необходимо да се въвеждат такива ограничения далеч извън участъка от автомагистрала Марица в района на село Крепост. Според нашия читател Симеон ограниченията на скоростта още от МБК са напълно излишни, а според друг шофьор, подписал се като Димо, подобно намаляване на скоростта по 4-лентовия път всъщност създава предпоставки за пътно транспортни произшествия, а и допълнително изнервя водачите заради създаващите се опашки. Пък и никой не спазва ограниченията, признава той.

Проверка на Haskovo.net потвърди всяка запетайка от сигнала. Няма автомобил, който да се движи с 40 или 50 км/ч. Намалява се единствено в района на строящата се детелина за магистралата и то защото строителите са заели по едно от платната в двете посоки. На моменти там наистина ставаха задръствания.

Не става наистина ясно обаче защо ограниченията започват още от МБК. Мястото е на цели 2.8 км от строителния обект, засече репортерският автомобил на Haskovo.net. Въпреки отдалечеността, през 50 метра се редуват знаци, ограничаващи скоростта ту на 50, ту на 40. Шофьорите са вбесени, защото тъкмо излизат от друга серия ограничения, наложени заради отбивката за Бирената и разклона за бившето летище край Узунджово. Любопитното е, че след строителния обект няма знак, отменящ ограничението на скоростта и според ЗдвП, това трябва да стане едва след първата отбивка. Което в случая се явява разклонът за село Добрич, току пред Димитровград. Излиза, че 13-те километра до бригадирския град трябва да се изминат като на градско, с единствената разлика, че все пак няма светофари. Между другото, са забранени и изпреварванията в ограничения участък.

Ограниченията скоро ще бъдат променени, защото май са по-нагъсто от необходимото, признаха от областното Пътно. Оттам обаче категорично защитиха необходимостта от тях. По-добре някои хора да се научат да карат с 40 и 50, отколкото да изхвърчат от пътя, коментира пътният шеф инж. Живко Боговски. „Не знам дали обърнахте внимание, но пътят вече е силно подкопан от двете страни и вместо крайпътни полянки има дерета. Представяте ли си какво ще стане, ако някои излети? После ще питате защо не сме предприели нищо“, емоционално коментира Боговски. Подобни сценарии между другото са илюстрирани от няколкото надгробни плочи край пътя между двата града. Според непотвърдена информация пък в най-скоро време КАТ ще постави мобилни камери на ограничения участък и джигитите ще бъдат снимани безмилостно. Дори и да не се силят много, а си карат с обичайните 90 км /ч, ще се окажат в превишение от 40 км, което цифром и словом означава 200 лв глоба.

До месец пък пътят Хасково-Димитровград ще бъде окончателно затворен, а леките автомобили ще минават по обходен маршрут. Тежкотоварните автомобили вече се отбиват през Добрич и Горски Извор. За леките коли и автобусите обходът ще е само няколкостотин метра. Трасето ще е по асфалтиращата се от вчера детелина. Служители на подизпълнителя на обекта АБ АД вече са поставили 13 см асфалт на едното „ухо“ от детелината, а когато и второто стане готово, отбиването на колите ще започне веднага, обясни техническият ръководител на обекта инж. Янчо Делев.

Г.Христов

И в двете посоки
Вчера започна полагането на асфалт по обходния маршрут
Вторият слой е 6 сантиметра. Общо асфалтът е с дебелина 12, уточни инж. Янчо Делев
Едното ухо на детелината е вече готово
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
22 окт 2020
Последни новини