От х:

Днес в x:

14 °C

По библейски: Траилов храни 4 месеца бедни със 190 лв

Хасковските бедни получиха безплатен обяд от Николай Траилов

Хасковският ресторантьор Николай Траилов за пореден път подаде ръка на най-бедните хасковлии, като им осигури топъл обяд в рамките на 4 календарни месеца от новата 2014-та година. Възрастни, социално слаби и отритнати от обществото хора ще се наслаждават на топла манджа с много добро качество всеки делничен ден в стола на СОУ „Паисий Хилендарски“ от 11 до 15 часа. Порционът за днес включваше зеленчукова супа, бяла риба пане с комбинирана гарнитура, хляб, плюс сочни ябълки, извадени сякаш от рекламен щанд за плодове. Целта е да се подобри качеството на живот на най-бедните хора, на които е особено трудно през зимните месеци, обясни самия ресторантьор. Неговата фирма „Тано-Н.Траилов“ организира обществената трапезария в Хасково от 2009-та година по проект „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Включени са 99 души. Общата стойност на проекта е 19 483 лв.

Внимателното вглеждане в цифрите обаче прави мероприятието почти библейско. В Книгата на книгите с 5 хляба и 2 риби може да са нахранени хиляди, но почти същото важи и за трапезарията на Траилов. Въпреки на пръв поглед немалката отпусната сума излиза, че изхранването на един човек за 4-те месеца на проекта е 190 лв. При 85 обяда, средната стойност на единия е 2.23 лв. Което едва ли избива дори стойността на вложените продукти. От друга страна калкулираната стойност удря в земята разценката в хасковските детските градини, където храната на 3, 4, 5-годишно дете на ден излиза 3.90 лв., почти двойно.

Въпреки вероятната липса на каквато и да е печалба Траилов не се отказва и слава Богу, както се изрази включената за пръв път в програмата самотна майка Румяна. Жената бе дошла с 3-годишното си момиченце да вземе топлата храна, която трудно може да осигури с единственият си доход - социалните помощи.

В трапезарията се допускат с предимство лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи с минимални пенсии, бездомници и деца. Набират се измежду бедните, които получават горивни помощи от социалните.

Г.Христов

Панирана риба с гарнитура и зеленчукова супа бе менюто за днес
99 са включени в списъка
Част от хората си взимаха храната за вкъщи
Храненията продължават от 11 до 15 часа

Всички бяха доволни от качеството
Николай Траилов храни бедните от 2009-та година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Снабдете се с повече информация, отнасяща се до професионалните ви проекти. Амбициите ви са осъществими, но трябва повече работа. Отлагайки нещата, няма да постигнете напредък, за това съчетайте усилията си с човек от обкръжението ви. Увереността, с която печелите доверие ви помага да сте в крак с новостите.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви ще е много днес, затова бъдете пределно концентрирани. Опитайте са да свършите всичко, което се изисква от вас. Възможно е околните да ви занимават със странични проблеми, но не позволявайте това да се случи. Нямате основания да се съмнявате в искреността на свой близък.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пристъпвате към осъществяването на свой проект, върху който работите от доста време. С изявите си ще впечатлите хора, които бихте желали да имате за партньори. Ще последват препоръки и добри предложения. Не си губете времето с човек, имащ други предпочитания. Ако трябва да правите компромиси, не се колебайте.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не прекалявайте с пазаруването днес, тъй като финансовото ви състояние не е завидно. Помислете за отношението си към околните, дали това е най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да приемете неприятни новини хладнокръвно, без излишни емоции.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще бъде добър ден за вас, особено по отношение на личния ви живот. Приятната новина, която ще чуете, ще ви накара да летите от радост. Очакват ви хармонични отношение с вашия любим човек. Пожелайте си тези хубави моменти да не ви напускат никога. Работата ще ви се стори досадна, но ще се справяте без усилия.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Обичани сте и днес отново ще получите потвърждение за любовта на човека, с когото споделяте общи интереси и други вълнения. Работещите с документи и пари да повишат вниманието си, всяка разсеяност би им струвала скъпо. Предложения, свързани с бъдещи реализации ще ви накарат да предприемете и съответните действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пред вас се разкриват перспективи, които ви помагат с лекота да постигате целите си. Умеете да говорите убедително и това ви прави предпочитани и интересни, а също и успешни. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, в даден момент ще ви бъде полезно и ще ви подтикне към действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В повече работа ще премине деня ви. Срочни ангажименти и семейни задачи ще ви подтикнат да потърсите и друга възможност за справяне с проблемите си. Но, ако в нечие присъствие откриете дразнител, не бързайте да късате мостовете. Овладените емоции са по-добър съветник от желанието да си кажете всичко, което ви притеснява.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятна личност ще ви напомни отминали събития, от които сте запазили добри спомени и чувства. Няма да ви бъде трудно да осъзнаете пропуските си и да ги наваксате. Внимателно подбирайте храната си, имате нужда да разнообразите менюто си. Повече предпочитайте плодове и зеленчуци и по-малко на месо с мазнини.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
И днес ще продължи успешният ви ход напред. Ако трябва отложете някои свои ангажименти и отделете повече време за близък, който се нуждае от съдействието ви. Помощта ви ще бъде полезна и навременна. Някои от вас ще пътуват по служебни дела. Бъдете внимателни при шофиране и не предприемайте рисковани изпреварвания.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да разнообразите деня си, пък било то и по нетрадиционен начин. Малка промяна в плановете няма да ви навреди кой знае колко, дори напротив. Това ще ви открие неподозирани хоризонти и перспективи. Хората около вас се възхищават на активността ви и способността да поемате отговорности.
20 окт 2020
Последни новини