От х:

Днес в x:

Шампион на България се връща на Ямача

Отбора на "Хасково 2009" днес направи първата си тренировка

Бившият нападател на „Хасково“ Явор Въндев се върна на Ямача от Малдивите. Днес той отново облече червено-белия екип и се включи в първата за годината тренировка. 31-годишният талант от Сливен е едно от новите попълнения в отбора. Футболистът игра за отбора на Хасково през есента на 2012 г., когато бързо се превърна в любимец на публиката. Преди това, през 2003-2004 година той бе шампион на България с Локомотив Пловдив. След Хасково замина за Малдивите, където игра за два тима. Сега отново е в родината си. „Върнах се в „Хасково“, защото обстановката тук е добра, познавам футболистите, това е добър отбор“, допълни Въндев.

Предстои ръководството на отбора да подпише договор и с други двама-трима футболисти, с които още се водят преговори. По наша информация един от тях е хасковлията Джеки Натан, който е живял в Израел. „Смятаме, че са нужни футболисти, които да вдигнат нивото на отбора“, каза старши треньорът Димчо Ненов. Особено важен ще бъде изборът на вратар, след напускането на титуляра Ивайло Василев, който ще играе в отбора на „Монтана“. От тима бяха освободени Цветомир Матев и Златко Добрев, който стана професионален войник. Малко по-рано си тръгна нападателят Юлий Стефанов.

Първият мач от следващия полусезон от първенството на „Б“ група за „Хасково“ ще бъде домакински срещу „Раковски“. До тогава обаче им предстоят няколко контроли. Първата ще бъде на 24 или 25 януари с „Любимец“, след което с „Раковски“, „Гигант“ (Съединение), „Верея“ (Стара Загора), „Черноморец“, „Ботев“ (Гълъбово), „Етър“ (Велико Търново) и други. „Нужно е да намерим противници, с които да премерим сили, за да видим докъде сме стигнали“, казаха от ръководството на клуба.

Освен това ръководството на „Хасково 2009“ обмисля варианта за лагер, но това зависи и от финансите. От парите зависи и израстването на тима. В края на месеца е предвидена среща между градоначалника и бизнеса, от която ще стане ясно дали ръководството ще прави планове за влизане в „А“ група.

Анета Кутелова

Явор Въндев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини