От х:

Днес в x:

Заместник победи шефа си в битката за директор на СОУ

Комисията на РИО водена от Иван Ванчев си свърши работата в срок

Заместник-директорът на харманлийското СОУ „Неофит Рилски“ Антоний Янков победи в конкурса за директор настоящия си шеф Боряна Петрова. При това със солидна разлика, както се разбра след днешното финално интервю, водено от комисия на регионалния образователен инспекторат в Хасково. И двамата кандидати успешно преодоляха писменият тест вчера, но разликата е дошла от събеседването днес. Преди минути Янков получи заповедта за назначението си от ръцете на просветния шеф Мариела Златева. Боряна Петрова остава като зам.-директор.

Най-добре на конкурса се е представила кандидатката за директорския пост в ОУ в село Синапово Христина Петкова. Редовата учителка вчера се оплака, че и е било трудно да се подготви задоволително покрай служебни и домакински задължения, но явно самокритичността й е била прекалена. Петкова е с класа над всички останали кандидати, включително новия шеф на считаното за далеч по-елитно СОУ. Останалите победители са Милко Милков, който поема „Св.св. Кирил и Методий“ в димитровградския квартал Черноконево и Димитър Марков, който е шеф на школото в село Силен, общ. Стамболово.

За отбелязване бе, че конкурсът се проведе по ноти, без ни най-малък намек за нередност или скандал. Само преди два месеца областта бе разтресена от безпрецедентно недоволство в училищните среди, покрай конкурсите за държавни училища. Летяха обвинения за двоен аршин и за политическо лобиране. В крайна сметка се оказа, че всичко е законно, но безпрецедентното засекретяване на процедурата и липсата на каквато и да е официална информация стана благодатна почва за всякакви слухове. Още тогава регионалният шеф на просветата се зарече, че на конкурса за общински училища няма да допусне никаква мъгла - всичко ще стане ясно и в срок. Данните пък бяха подавани по разписание. Проверката на писмения изпит вчера приключи в уреченото време – 16 часа, а в 16.05 бяха обявени резултатите. Новите шефове получиха заповедите си днес в 16.30 часа, а в 16.34 бяха обявени пред медиите. От адекватната и бърза информация печелят читатели, граждани и не на последно място самите участници в конкурсите.

Можело значи.

Г.Христов

Комисията определи директорите на 4 общински училища
Христина Петкова е кандидата с най-висок резултат. На нейната компетентност ще се радват в село Синапово
Шефът на РИО Мариела Златева изпълни обещанието си за прозрачен конкурс
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини