От х:

Днес в x:

Трапезарията за бедни в „Паисий“ отваря врати в понеделник

Обществената трапезария в учили „Св. Паисий Хилендарски“ отваря врати в понеделник.

Целта на проекта „Обществена трапезария“ е подобряване качеството на живот и осигуряване подкрепа на бедни хора. В това число влизат лица на социални помощи, с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Също така самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи деца и и възрастни.

Продължителността на трапезарията е 3 месеца – от началото на октомври до края на декември.

От услугата ще могат да се възползват 100 човека, които влизат в изброените групи.

Общата стойност на проекта е 14 720 лева. Средствата се отпускат от Министерството на труда и социалната политика – Фонд „Социална закрила“.

Ползвателите на проекта трябва да подадат декларация-заявление по образец, копие от ТЕК-решение и други при необходимост. Документите се подават в стола на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ от 11 до 15 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    За
    Защо
    7 -7
    17:47, 28 сеп 2016
    Защо оная другата директорка затвори стола на Левски. Толкова хора се хранеха там. Беше от помощ и за облекчение на много нуждаещи се. Кой разрешава да се взимат решения във вреда на обществото. Кой е собственик на стола и защо разрешава подобно нещо. От как тази госпожа е дошла на власт, сумати неща развали, прекрати или забрани! Опасна е тая!
    • Не
      Незапознат
      1 0
      23:40, 28 сеп 2016
      Една лъжа когато се повторела много пъти казват че ставала истина.Само че не се уточнява какъв тип са хората повярвали и.Тълкованията може да имат много вариации. Но когато фактите се нагласят според желанието на някой(и) не е на добро.Особенно когато в последно време е масово.Независимо кой какво положение заема в обществото и работното си място.Столът определено е затворен но за външни лица.Уточнение което сте пропуснали от незнание или целенасочено.Когато пък всеки можеше да го
      посещава родителите чиито деца учеха там недоволстваха за огромният брой
      посетители и двора който се беше превърнал в шосе от колите зареждащи го по всяко време.Уточнете кое от двете положения е вреда за обществото.Не може да са и двете!Собственниците са с големи връзки.Иначе нямаше да са там.Включително и в ХЕИ.Но макар да спечелиха търга за следващите 5 години явно не им достигнаха силиците да запазят статуквото.Помещението както и училището е общинско.А след последните назначения на лица приближени на хора работещи там надявам се ви става ясно кой командва парада.С една дума подцениха човека който всички го обвиняват в какво ли не.Но който никой не смее директно в очите да му каже каквото и да е.Но като изключим начина мисля че крайният резултат ще е добър.
  • 2
    На
    наблюдателен
    4 0
    21:40, 28 сеп 2016
    Много е хубаво, че затвориха стола в у-ще "В. Левски" за свободна консумация. Тия начело с "Морския" и неговата "половинка" се бяха самозабравили да пресоляват манджите и ценоразписа !
    Горките дечица сега да му мислят !
  • 3
    Мо
    Морал
    1 0
    22:41, 28 сеп 2016
    Какъвто морала на директорката, такъв и бизнесът на стола, такъв и бизнесът и из града, съответно каквато и културата, такъв и рейтинга, колкото и поплатени жестовете толкова и дружките, и колкото и капацитета, такива и уменията. ПЪЛЕН РЕЗИЛ В ХАСКОВСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ!
Последни новини