От х:

Днес в x:

Траилов с нов проект за хранене на бездомните и бедните

Траилов е единственият който се интересува как преживяват най-бедните

За 4-ти път през последните 3 години хасковският ресторантьор Николай Траилов ще храни бездомните и социално слабите в областния град. Проектът ще се осъществява от 1-ви октомври до 30-ти ноември в рамките на 43 хранодни. Средствата за обществената трапезария се осигуряват от фонд „Социална закрила“ и са в размер на 9 365 лв. С тези пари ще се осигури топъл обяд за 99 души. Хората трябва да са с доказана липса на доходи и близки които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, а от тази година и скитащи бездомни деца и лица. Към настоящият момент регистрираните скитници в Хасково са 7, а деца няма, призна Траилов. С помощта на социалните обаче той ще издири такива хора защото те имали най-голяма нужда от помощ.

Желаещите да ползват услугите на обществената трапезария на Траилов трябва да подават документи след 25-ти септември в сградата на социално подпомагане в Хасково. Обикновено, мераклиите за безплатен обяд са в пъти повече от бройката която програмата може да поеме. Затова ще бъде сформирана тричленна комисия, която да отсява най-нуждаещите се.

„Все някой трябва да помага на тия хора“ сви рамене Траилов в отговор на въпроса защо се захваща с тия проекти, въпреки минималната, на практика никаква печалба. Нещо повече, бизнесменът е единственият в Хасково, който въобще проявява някакъв интерес да храни бедните. Засега, той е единственият и в областта. Миналата година обществени трапезарии имаше и в Маджарово и Димитровград.

Ресторантьорите нямат интерес, въпреки че тази година средствата за такива проекти са завишени с 9 ст на човек. Плюс 22 стотинки режийни, които досега бяха поемани от фирмите осъществяващи храненето. Така, държавната помощ за храненето на един човек на ден достигна „солидната“ цифра от 2.20 лв.

Г.Христов

Хората броят всяка трохичка, потресен е ресторантьора
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини