От х:

Днес в x:

Държавата се облажи с 4 млн от контрабанда

Митницата е заловила контрабанда на стойност поне 4 млн

4 040 000 лева влязоха в държавната хазна след продажба на конфискувани контрабандни стоки и отнети в полза на държавата активи. Те са намерили купувачи в общо 61 търга, проведени през 2013 година. Най-много приходи – 3 860 000 лева са от продажби на златни и сребърни накити, конфискувани на граничен пункт „Капитан Андреево“ край Свиленград. Доста пари са влязли и от превозни средства, които са били средство за контрабанда или трафик. 167 500 лева са преките ползи от отнети в полза на държавата левове или валута.
Особен интерес през миналата година предизвика продажбата на колекция от сребърни юбилейни монети, някои от които бяха на повече от век; както и група златни монети от 22 карата.


Новата година отдел „Държавни вземания“ в НАП Пловдив започва със 7 търга, насрочени още през януари. Повечето от тях предлагат активи на изключително ниски цени. Евтино могат да се купят леки коли, мобилни телефони, инструменти, въдици, електронни везни и дори каруци. Същите са отнети или изоставени в полза на държавата с актове на Съд и Прокуратура.


Подробности за всеки от търговете са публикувани в електронната страница на НАП на интернет адрес www.nap.bg в рубриката „Продажби“. Към всяко съобщение са описани сроковете за оглед, внасяне на депозит и ценово предложение, и телефони за контакт с водещия продажбата.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини