От х:

Днес в x:

1 млн.лв. от дървесина пълнят хазната на Баните

Общинската фирма в Минерални бани  „Бряст лес” внася в местната хазна 1 млн. лв. годишно.

Заради солидната сума от добив на дървесина, която пълни общинския бюджет, местния общински съвет  гласува на последното си заседание средната брутна заплата във фирмата да е  679 лв.

Освен това се увеличава и брят на работещите в „ Бряст лес” с двама души. Новоназначенията са на зам.- директор и шофьор. Промяната е наложителна във връзка с изработването на новия лесоустройствен план на общината, коментира кметът на Баните Мюмюн Искендер. По думите му разходите от  актуализирането на структурата няма да се  отразят на финансовото състояние на общинското лесничейство, тъй като приходите му са повече от миналата година.

Управителят на общинското лесодружеството инж. Иван Иванов уточни, че общината разполага с 42 % залесени територии.

Той припомни, че заради  тежкия проблем със съхненето на бора, който сполетя освен баните и много територии в Южна България, общината има толкова много добита дървесина от санитарната сеч, че дори среща трудности с извозването й.

Като мярка за това лесничейството е заложило в новия лесустройствен план  направата на нови горски пътища, противопожарни просеки, ще се ремонтират и  съществуващите вече трасета.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини