От х:

Днес в x:

Затварят Хасково-Димитровград за камиони, леките коли в обход

Колите и камионите ще имат различни маршрути по пътя Хасково-Димитровград

Пътят Хасково-Димитровград ще бъде затворен за тежкотоварни камиони за неопределено засега време. Леките коли ще правят обход от няколкостотин метра за да заобиколят участък от строящата се автомагистрала „Марица“. Табели указващи обходните маршрути вече се поставят на пътя за Димитровград, макар заповедта още да не е пристигнала в областното Пътно, съобщиха оттам. Това обаче вероятно ще стане в началото на следващата седмица, като тогава ще стане ясно и времето, за което силно натоварената връзка между двата града ще бъде с нова организация на движението. Тя е поискана от строителят на магистралата „Марица Хайуей“, които в началото на октомври също си направиха устата за затваряне на пътя, при това за цели 6 месеца. Острата реакция на засегнатите общини и възраженията на всички ангажирани към проблема служби като КАТ и АПИ, отмениха намерението.

Сега се оказва че общините даже не са уведомени. Кметът на Димитровград Иво Димов разбра от Haskovo.net за готвената промяна и веднага се зае да потърси информация. Потвърдена от областното Пътно тя гласи, че всички камиони идващи по транспортен коридор №5 от Северна България ще бъдат отклонявани на разклона до старозагорското село Опан, в посока Харманли. Тези камиони които пътуват за Кърджали пък ще бъдат насочвани през Добрич и Горски извор. Това на практика удължава пътя с 25 км в едната посока.

Леките автомобили, бусовете и вероятно градския транспорт ще продължат по стария път с един малък маньовър. Малко след разклона за село Крепост в посока Димитровград, МПС-тата ще заобикалят по вече изградените тангенти към магистрала „Марица“. Това ще става в района на строящата се детелина, уточни шефът на АПИ-Хасково инж. Живко Боговски.

Вариантът за обход през Каснаково не съществува, категоричен е кметът на Димитровград Иво Димов. „Тъкмо направихме ремонт на пътя, остава да пуснем камиони по него“ бесен бе Димов. На предишния опит на „Марица Хайуей да затвори пътя, той резулира писмото им с три пъти НЕ, но сега явно е бил намерен компромисен вариант. Без участието на местната власт.

Час след публикацията, читатели на Haskovo.net лично провериха новопоставените табели. Оказа се, че на тях липсва разграничение за товарни и леки коли, което уж трябва да има по обяснението на отговорните институции. Излиза, че обходът ще важи за всички МПС-та. Повече информация очаквайте утре.


Г.Христов

Новопоставените табели, на което няма указание, че заобикалянето важи само за камиони
Проверката бе извършена от читатели на Haskovo.net-обходът важи за всички коли!
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини