От х:

Днес в x:

Порязаха 8 пушачи с по 300 лв

Бирата с цигарка може да ви излезе 300 лв

8 души са били глобени с 300 лв за тютюнопушене в заведения в Хасковско, съобщи Никотиновата полиция към РЗИ. Глобите са били наложени след 103 проверки на ресторанти и барове, извършени през ноември. Спипани са 9 нарушители, като в един случай с 500 лв е бил одрусан управител на хасковско заведение. 5 санкционирани са в Хасково, 2 в Димитровград, по 1 в Симеоновград и Свиленград.

Заради многото противоречиви информации за отмяна или корекция на наредбата за тютюнопушене на обществени места, много заведения решиха, че могат да намалят контрола. В действителност пълната наредба остава, коментираха инспектори от РЗИ. Никотиновата полиция увеличи щата си в началото на октомври и вече 4-ма инспектори дебнат за всеки кадеж в заведение.

Любопитна е причината защо актовете са на физически лица, а не на самите ресторанти, в които се е пушило, макар глобите на закона да са предвидени предимно за тях. Работата е там, че заведенията НЕ сервират пепелници по масата, макар купичките за фъстъци да изпълняват същата роля. В резултат, когато инспекторите ви спипат, заведението си измива ръцете с обяснението, че не е създало условия за пушене и вие/пушача/ самоволно сте нарушили действащата законова забрана.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини