От х:

Днес в x:

Паякът втори месец без заплата, вдига по 10 на ден

Паякът в Хасково втори месец вдига коли, без да получава заплата. За проблема сигнализира изнемогващ служител, който по разбираеми причини не пожела да бъде цитиран.

При разговора с управителя на „Тролейбусен транспорт“, към който са и общинските паяци, стана ясно, че в същото положение са и останалите близо 50 работници и служители във фирмата.

За последно те са получили заплати през септември. Парите обаче са за предходния месец. Така те не са получавали нито стотинка през октомври, та дори и почти до края на този месец. Не се издържа финансово, как е възможно да не получаваме заплати толкова дълго време, оплакаха се хората пред Haskovo.net. Всички си имаме семейства и ежедневно са нужни пари за храна и за други неща от първа необходимост, жалваха се още те.

Според тях собствените доходи са достатъчни, за да им дадат заплати. По техни изчисления двете репатриращи машини, с които разполага предприятието, вдигат средно по 10 коли на ден, което прави 380 лева. Месечната сума е около 8300 при 22 работни дни, изчисляват недоволстващите.

Шефът на предприятието Гюнай Юсуф не отрече, че служителите имат да получават пари за два месеца. Той обясни, че „Тролейбусен транспорт“ се финансира по три начина – от собствени приходи, субсидия от общината, която е 60 000 лева за тази година и от Министерството на финансите, което превежда между 20 и 25 000 лева на тримесечие. Именно тази субсидия от Министерството на финансите не пристигнала, което забавило и изплащането на заплатите. Това се получава в национален мащаб, добави още Юсуф. Той бе категоричен, че днес по обяд парите за септември са преведени на служителите. От превода до момента на теглене се изисква време за обработка, заради което работниците ще могат да си ги получат малко по-късно днес.

Юсуф допълни, че до края на другата седмица служителите ще получат и заплатите си за ноември.

Анета Кутелова

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини