От х:

Днес в x:

Наемат допълнителна полиция за бежанския лагер

12 полицаи ще бъдат наети допълнително за осигуряване на вътрешния ред на лагера в Харманли. Местната община ще назначи и 15 души като административен персонал, който ще помага на Държавната агенция по бежанците, обяви в свое обръщение харманлийския кмет Михаил Лисков.
Всъщност бюджетът за допълнителните служители се осигурява именно от ДАБ, просто кадрите ще бъдат местни, допълни кметът. Изявлението му е по повод недоволството на харманлийци от присъствието на бежанци в града и от усложняването на обстановката там. Само преди дни местното население протестира, като временно бе затворен международен път Е-80. Вчера пък бежанците се вдигнаха на бунт срещу прекомерното им задържане в лагера, заради бавната обработка на документите им.
"Уверявам ви, че лично аз и общината най-отговорно ще следим функционирането на центъра и ще поддържаме нормална обстановка в него и извън него“, категоричен е кметът. "Временният приемателен център е вече реалност, въпреки предварителните ни нагласи. Държавните институции, в чиито прерогативи е центърът, и ние като община, се стремим да осигурим човешки условия за пребиваващите. Работим, за да не допуснем да се наруши сигурността на населението в хигиенен, криминален и всякакъв друг аспект“, се казва още в обръщението.
Освен още персонал, от Харманли ще осигурят и допълнителна линейка за нуждите на бежанците. С помощта на местното ОП "Горска компания" за бежанците са осигурени 90 кубика дърва за огрев. Местната "Чистота" пък са поели ангажимент да почистват бобрите около и във центъра.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини