От х:

Днес в x:

Футболен кошмар: Банско ни попиля насред Хасково – 1:4

Гостите/в бяло/ сякаш хипнотизираха хасковлии и им набутаха 4 гола

Тимът на „Банско” направо разкости „Хасково” насред собствения му стадион, като го би с 4:1. Само преди 2 часа град Банско бе ударен от земетресение с магнитуд 2.1 по Рихтер, но коравите макета не само не бяха стреснати ами удариха Ямача с трус от поне 8-ма степен на футболните изненади. Добре че кръгът е последен, че момчетата скоро няма да се дигнат на крака, мрачно изкоментира един от 250-те запалянковци на стадиона. Поражението е най-голямо от толкова много години насам, че дори и най-заклетите фенове на отбора не можеха да си спомнят, кога за последно сме падали у дома с толкова. Разбира се ставаше дума за фенове от по-младото поколение. Тези от по-старото пък не можеха да си спомнят кога за последен път Хасково е бил толкова безпомощен като игра вкъщи.

В интерес на истината, това бе впечатление след като резултата стана 1:4, в средата на второто полувреме. През първото Хасково играеше значително по добре, като ако не друго, то се хвърляше здраво в мача и единоборствата. Закономерно, домакините имаха контрол над играта и дори отбелязаха хубав гол, след бърза размяна на точни пасове и кинжален удар с глава. Негов автор бе най-силния играч на Хасково през този сезон-капитана Недялко Хубенов, който се разписа в 25-тата минута. После за пореден път се видя стара слабост. Вместо да го довърши с втори гол, отборът на домакините реанимира съперника. На футболен език това е нещо като „прибираме се и чакаме съперникът да ни открие пространства отзад”, но на запалянковски език си е чисто и просто бля-бля.

След като гостите се освестиха на почивката, веднага наложиха ново темпо на мача и за две минути-51 и 53 забиха два гола. Това пречупи Хасково. Нашите се опитваха да обърнат мача, но се получи така, че те нападаха, ония вкарваха. С брилянтни контри, Банско заши още два гола. Не че някой нападател на макетата имаше голям ден, головете бяха на 4-ма различни играчи-Георгиев, Станков, Войнов и Чепилов. Координацията между вратаря на Хасково Василев и защитата пред него оставяше впечатление, че който от гостите да бе пожелал да вкара, щеше да го направи.

До момента Банско бе 5-ти във временното класиране на Б група. Любопитното е, че всички им загуби освен една са като домакини. Навън играят повече от успешно, нещо в което на свой гръб се убедиха и хасковлии.

Въпреки загубата Хасково остана на второ място с актив от 23 точки. Само две от тях бяха спечелени в последните 4 кръга и то след домакински равенства-с Гълъбово и Монтана. Между тях, хасковлии свариха да паднат от слабака Ботев Враца.

Следва близо 4-месечна пауза в първенството, преди Б група да започне пролетния си дял.

Г.Христов

На ниво бе само Недялко Хубенов
Той отбеляза и единствения гол за Хасково. С което хубавото за домакините свърши
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини