От х:

Днес в x:

В Любимец почнаха да учат редовно с месец закъснение

Учениците в Любимец напълниха школата доста по-късно

Учебната година за Любимец явно е почнала по-късно, защото десетки школници там свариха да натрупат годишния лимит от 5 неизвинени отсъствия за времето от 15-ти септември досега. Заради което социалните резнаха детските на семействата им. Половината от 20-те санкционирани фамилии в областта са именно от града на дините. За разлика от тях свиленградските и хасковски ученици са просто перфектни. Първите нямат нито един с 5 неизвинени отсъствия, вторите имат само трима кръшкачи.

От тази година социалните спират детските и за малчуганите от градините, които не са посещавали три дни заведението. Санкцията засяга 5 и 6-годишните в предучилищните групи. 35-те лева са спрени за 22 семейства.

64 са приемните семейства в областта, което нарежда Хасковско в челните редици по приемна грижа в страната, похвалиха се хасковските социални. Във всяко семейство има настанено поне по едно детенце. Най много - 34 семейства, са от Хасково.

Две осиновявания на бебета под една годинка са се случили през месец септември. Дечицата са взети от семейства от България.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини