От х:

Днес в x:

Монтана ни вкара между краката, Хасково безлични

Хасковлии се държат за главата след пропуск в едно от малкото си голови положения

Монтана измъкна 1:1 в гостуването си на Хасково и изненада неприятно доскорошния лидер в Б група. Гостите взеха ценна точка, въпреки че видимо отстъпваха във физика и техника на домакините си. Те обаче се представиха безлично, като за цял мач така и не вързаха три паса на скорост. Обратно, гостите не блестяха с индивидуалности, но играеха далеч по-комбинативно, като така стигнаха и до гола си. След скоростна атака в средата на второто полувреме техен футболист излезе на чисто срещу вратаря Илиян Василев и му вкара между краката. Изравнителният гол вбеси публиката, която се нахвърли върху юношата на Левски : 1 удар - 1 гол. Преди това традиционният спасител на Хасково, Недялко Хубенов откри резултата след като се възползва от дълъг пас и с техничен, но мощен удар препарира гостуващия страж.

След изравняването обаче Хасково рухна психически и така и не стигна до голово положение до края на мача. В заключителните минути пък издъхна и физически. Монтана даже можеше да измъкне победата, но за щастие фалцово центриране от фаул не бе засечено на милиметри от вклинил се в наказателното поле играч на гостите.

През по-голямата част от мача двубоят бе направо неприятен за гледане. След безлично първо полувреме, в което подхлъзванията бяха повече от головите положения, Хасково се активизира и показа че има сили за нещо повече от очертаващата се кръгла нула. Веднага обаче лъсна очевидното. Поне 4-ма футболисти в червено можеха/а и го направиха/ да навързват по неколцина съперници и да създават голови положения. Но сякаш не можеха да подават, а центрирането изглеждаше като академична дисциплина за гимназисти. Все пак натиска даде резултат в няколко случая. След пробив отляво топката бе изсипана в полето където уцели играч в червено. Владислав Узунов би с глава от упор, но право в тялото на вратаря. Педя по-вляво или вдясно и това бе гол, но късметът не бе с домакините. Минути по- късно поредният слалом, пак отляво, завърши с точно центриране на главата на резервата Шекеров. Той бе в малкия пеналт, абсолютно сам, но нещо ъгълът на паса не му понесе и вместо гол насочи топката към аутлинията с тенденция тя да премине първо страничната.

Стихийният натиск все пак даде резултат в 64-та минута, когато изритана напред топка залъга централният бранител на Монтана, който увисна. Опитният Недялко Хубенов овладя паса изчака вратарят да плонжира и опъна мрежата. С което хубавото за Хасково се изчерпи и закономерното се случи-Монтана изравни само 10 минути по-късно.

След домашното равенство Хасково запазват второто си място с 23 точки, но вече изостава на 4 точки от лидера Марек, който би без проблеми Ботев Гълъбово у дома с 2:0. Монтана излезе на трето място с 18 точки. До края на есенният дял в Б група има още два кръга. В следващият Хасково гостува на „Ботев” Враца, а във последния приема Банско

Г.Христов

Стражът на гостите не бе подложен на сериозно напрежение
Ударите не споряха
Центриранията - също
Хубавите пробиви по фланговете не бяха оползотворени
Монтана не изглеждаха обречени и търсеха гола при всяка възможност
На терена изобилстваше от твърди влизания
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини