От х:

Днес в x:

Награждават български талант с цигулка за 2000 долара

Една от участничките в конкурса

Ученичката на Недялка Симеонова - Мария Теофилова ще награди български талант с цигулка за 2000 долара в започналия днес конкурс за млади цигулари „Недялка Симеонова“. Това съобщи председателят на журито проф. Ангел Станков. С инструмента възпитаничката на световноизвестната българска цигуларка е свирила на концерт в Амстердам.

В конкурса ще се надсвирват 31 цигулари от 10 държави. Младите таланти са от Молдова, Украйна, Румъния, Гърция, Търция, Узбекистан, Австрия, Македония, Тайван и България. Младите надежди са разпределени в 4 възрастови групи.

Стартът на музикалната надпревара бе даден днес в театър "Иван Димов" от зам.-кмета Минко Ангелов. Той приветства гостите и пожела успех на участниците. Най-малката цигуларка - 8-годишната Владена Минева от София изтегли жребия за реда на участниците. Надпреварата ще продължи 3 дни.

Днес от 19 часа ще започне камерният концерт "180 г. от рождението на Йоханес Брамс", в който ще се представят Ангел Станков - цигулка и Божидар Ноев - пиано. Утре, също от 19 часа, ще има концерт на хасковския симфоничен оркестър със солист Йосиф Радионов – цигулка и диригент Красимир Захариев.

Награждаването на участниците в цигуларския конкурс ще е в неделя от 16 часа в театъра. Само в първа възрастова група са предвидени предметни награди и диплом, а за останалите три групи – парични награди и диплом.

Анета Кутелова

Зам.-кмета Минко Ангелов и проф. Ангел Станков
Жребия изтегли най-маклата участничка Владена Минева
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини