От х:

Днес в x:

Пострадалият майстор заварявал резервоар, без да го свали от камиона

Пострадалият майстор Георги Запрянов

Пострадалият при взрива в автосервиза тази сутрин Георги Запрянов е заварявал пробит резервоар, без да го свали от камиона. Известният като един от най-добрите заварчици в града е допуснал непростима грешка, пренебрегвайки правилата за безопасност, смятат екпертите.

Според тях резервоарът първо трябва да се свали от превозното средство, да се почисти и да се провери за концентрация на избухливи пари от горивото. Това обаче не е сторено, майсторът е заварявал резервоара направо на камиона.

Резервоарът е бил празен. Това се оказало още по-опасно, тъй като според експерти, ако е бил пълен с нафта, е нямало да избухне. Вместо гориво обаче в него имало пари в достатъчна концентрация, за да предизвикат взрив.

55-годишният майстор бе приет в ортопедията на хасковската болница. Извършва му се операция а счупената лява ръка. Изгарянията по тялото му не са особено сериозни, което не е наложило изпращането му в клиниката по изгаряния в Пловдив, каквато е обичайната практика при подобни случаи.

Освен Запрянов при сутрешния взрив и последвал пожар са пострадали още двама души, които са с леки изгаряния. Инспекцията по труда извършва проверка на случая, но резултатите от нея не са готови.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини