От х:

Днес в x:

Прибраха контрабандно злато за булка в Холандия

снимка:Митница Свиленград

Булка от Холандия остана без златни накити за подарарък, след като туркиня пробва да ги пренесе нелегално през турско-българската граница. Общо над два килограма златни бижута задържаха през изминалата седмица при съвместни проверки митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. Жълтото богатство е иззето от петима пътници при опит да го пренесат нелегално през граница.

При първия случай е проверен пътнически автобус с турска регистрация, пътуващ за България. Един от пътниците, 37- годишен мъж от Пазарджик, пробвал да избегне проверката, но не успял да се прикрие.

При обиска в малка черна кожена чантичка са открити 707 грама златни бижута, сред които обеци, гривни, пръстени и колиета. Според направената от вещо лице експертиза, накитите са от 14-каратово злато на обща стойност 39 000 лева. Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.
При втори случай са разкрити 432 грама нелегални гривни, обеци, колиета и монети са открити в личния багаж на турска гражданка, пътуваща за Холандия, която заявила, че бижутата са за сватбени подаръци. Според вещото лице откритите изделия са от 22-каратово злато. На нарушителката е съставен акт.
При трети случай са иззети 877 грама златни бижута. Те са открити в джобове на панталоните на трима български граждани, на които са съставени актове за нарушение на Валутния закон и Наредбата за пренасянето през границата на страната на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и изделия със и от тях.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини