От х:

Днес в x:

Турция моли да спрат коментарите за таксите

Турското посолство е помолило да се спрат коментарите за таксите, които Турця въведе за превозвачите, след като е станало ясно, че те нямат отношение към българските спедитори, обяви в Димитровград транспортният министър Данаил Папазов.

Няма проблем с новите такси за превоз от Турция за българските превозвачи. С Комюнике 68 няма никакви проблеми за българската страна. С този документ става ясно, че турците вдигат таксите за някои страни, но че таксите не важат за България. Затова истериите трябва да спрат “, каза още министър Папазов. Той потвърди, че с документа и официалния отговор на Турция по въпроса са запознати всички неправителствени организации, които имат отношение

Въпросът обаче остава на дневен ред. Той ще бъде обсъждан и в началото на септември, когато в Турция ще се срещнат министрите на транспорта на двете страни.

Транспортният министър коментира и процеса на цифровизация. Той посочи, че днес е започнало раздаването на декодерите от втория търг и до момента с тях разполагат вече около 25 000 социално слаби.


М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини