От х:

Днес в x:

Премахваме акциза на природния газ, втечнения нефтен газ и метана, потвърди Кирил Петков

Премахваме акциза на природния газ, втечнения нефтен газ и метана. Това потвърди премиерът Кирил Петков след срещата си с представители на транспортния бранш, на която бяха обсъдени мерки за подкрепа срещу високите цени на горивата. Премиерът посочи още, че ДДС на природния газ и втечнения нефтен газ ще бъде намален на 9%. 

Влязохме в директен разговор във връзка с биодобавката. Имаме предложение от производителите за по-ниски цени, каза още Петков след срещата. Той посочи, че българското правителство ще отправи питане към европейските институции дали би била възможна мярка и намаляването на акциза за останалите горива. 

Възстановихме диалога. С диалог и работа ще се свършат нещата, а не с позиции и заявки по медиите, отбеляза още премиерът. Петков допълни, че към министрите на регионалното развитие Гроздан Караджов и транспорта Николай Събев ще бъдат създадени работни групи, които да обсъждат и други въпроси, свързани с проблемите на транспортния сектор. Сред тях ще бъде и искането на превозвачите за по-справедливо определяне на размера и отчитането на тол таксите. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини