От х:

Днес в x:

Вълна от обири по хасковски коли, 40 отарашени за месец

По-скоро изключение: разбито е цялото предно ляво стъкло

Невиждана вълна на кражби от МПС-та залива Хасково през последните седмици. От вчера още три автомобила се оказаха с липсващи СД-та, след като по позната схема бяха разбити ключалките на предните им леви врати. Първите две жертви са „Мазда“ и „Мицубиши“ паркирани на ул. „Кооператор“ в областния град. Лек автомобил „Фолксваген“ пък бе разбит на ул. „Розова долина“. Кражбите са станали в периода 11-12-ти август, съобщават от полицията. С което общия брой на обраните МПС-та, само от началото на август, става официално 10.

По източници от разследването обаче това е само върхът на айсберга. Не по-малко от 40-50 коли са били обрани в областния град само за последния месец. Същинската вълна е започнала някъде около 20-ти юли. Краде се всичко електронно от колата-от СД-та, до система за паркиране, т.нар. парктроник. Много от обраните обаче не са подали жалби до полицията, още повече, че към момента така и няма заловен крадец. От друга страна почеркът на крадците не нанася тежки поражения на набелязаните возила. Обикновено е разбита само ключалката на шофьорската врата. В най-лошия случай е счупено триъгълното стъкло на вратите. Затова не малка част от собствениците теглят по една майна и просто преместват возилата си, без да се занимават с подаване на жалби и писане на обяснения.

Според полицаи пожелали анонимност, по всичко личи, че става дума за организирана група от професионалисти. Кражбите се извършвали бързо и незабелязано, въпреки че някои от колите били оборудвани с аларма. Няма яснота дали крадците са местни или външни. Пласментът на задигнатото явно е извън територията на областта, защото досега няма проследено откраднато устройство.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини