От х:

Днес в x:

Медсестрата с пушката и Буцата искат свобода, отказват им

Галя Асенова

Промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека поискаха днес от Окръжния съд медицинската сестра Галя Асенова и Веселин Бъчваров, известен като Буцата. Те бяха арестувани в началото на юни след заловена пратка от 26.5 кг. хероин за над 2 млн. лева на ГКПП Малко Търново.

Оперативната разработка срещу групата започнала през февруари тази година. В разследването са използвани и СРС-та, чиито разпечатки, изготвени преди дни, са били предоставени на прокуратурата и на защитата. Точно те са дали повод на адвокатите да поискат промяна на мярката за неотклонение, понеже в тях не се съдържали никакви доказателства за вината на медсестрата и Буцата. Съдът обаче остана на друго мнение и отказа да промени мярката им.

При ареста на медицинската сестра в хасковската хирургия в шкафчето й в отделението бе открита пушка с дуло на автомат „Калашников“

Според прокуратурата организатор на канала за трафик на наркотици е съпругът на Галя - Станимир Асенов. Държавното обвинение има данни, че той се укрива в чужбина. Прокурорът Павел Жеков сочи Галя Асенова като координатор на канала. В дома й били открити петдесетина мобилни телефона и сим карти, за които тя признала, че са нейни.

Разбиването на групата започнало след като през зимата в Хасково плъзнал слухът, че от бившата Захарна фабрика в града е изчезнала пратка хероин. Полицаите засилили наблюдението над оперативно интересните лица. Така в полезрението им влязъл Станимир Асенов, който се наел да издири откраднатата дрога. Той навлязъл в средите на наркотрафика и впоследствие се заел да организира собствен канал, обясниха от разследването.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини