От х:

Днес в x:

Швейцария плаща за „Омбудсман на природата”

Гражданите ще инспектират дайностите за опазване на околната среда чрез проекта„Омбудсман на природата”. Целта е да се формира интерес и съзнание за необходимостта от опазване на биологичното разнообразие, каза ръководителят на разработката Камелия Димитрова. Проектът, който е 2-годишен е финансово подкрепен от Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи.

В началото на новата учебна година в Хасково ще бъде учреден младежки екоклуб. Ще бъде проведена мащабна информационна кампания „Живият свят около нас”.

Проектът е на Сдружение „Съюз за възстановяване и развитие ” .

Екипът си е поставил за цел и да следи издаването на решения от РИОСВ –Хасково. Тезе, които представляват обществен интерес ще бъдат огласявани чрез медиите.

Целта е гражданите в областите Хасково и Кърджали де могат да наблюдават процеса на взимане на решения на екоинспекцията относно инвестиционни намерения, планове и проекти, и дали те са съвместими с целите на защитените зони от европейската мрежа „Натура 2000”.

Целта на мониторинга е хората да не се оказват в позицията „пред свършен факт“ и да могат да се включват в обществени обсъждания.

Ще бъде наблюдаван и процеса на изготване на лесоустройствени проекти на държавни горски стопанства на територията на Регионалната дирекция на горите-Кърджали.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини