От х:

Днес в x:

В Димитровград скочиха срещу "Булгартабак", Общината свиква компромисна среща

Димитровградчани подкрепят подписката на собствениците на търговски обекти срещу павилионите на "Булгартабак"

Търговци от Димитровград скочиха срещу павилионите на "Булгартабак", които бяха монтирани предния месец на различни места в града. В тях освен цигари се продават и сладки изделия, вестници и др.

В подписка, поставена в много обекти собствениците изразяват своя протест срещу разполагането временните павилиони. Инициаторите не конкретизираха на колко точно места се събират подписите.

Опасенията им са, че обектите на "Булгартабак" се намират близо до други подобни магазинчета и така има реална опасност от фалиране и загуба на работни места в кризата.

В един от магазините на бул."Раковски" до църквата до днес името си бяха сложили 27 души, показа наша проверка. Собствениците обясниха, че подписката тече от няколко дни.

Павилионите на фирмата- производител на цигари бяха поставени след решение на Общинския съвет от декември миналата година. С него се дава право на "Булгартабак" за разполагане на 19 временни преместванеми обекти в централната градска част.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов коментира, че е нормално търговците да протестират, защото конкуренцията се увеличава и такива са законите на пазарната икономика. По думите на кмета, в случая закона е спазен, проведен е търг и обектите са отдадени под наем. Това не може да се случи без подкрепата от Общинския съвет.

Димов, който бе вносител на докладната за поставяне на павилионите добави, че е нормално също при постъпване на инвестиционно намерение в Общината, каквото е това на "Булгартабак", то да бъде подкрепено.

"По същата логика трябваше да има протест когато в Димитровград стъпиха "Билла" или "Кауфланд", защото много малки магазинчета фалираха заради големите вериги", поясни градоначалникът. По думите му, в най-скоро време ще бъде проведена среща между представители на недоволните търговци от града и "Булгартабак", на която да бъде постигнат евентуално взаимен компомис.

Иво Димов заяви още, че подобни павилиони има разположени в много български градове, намерение за поставяне има и в съседно Хасково.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Павилионите на "Булгартабак" / вдясно/ срещу които недоволстват търговци от Димитровград
Част от подписката, тръгнала по магазини за цигари и сладки изделия в града
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини