От х:

Днес в x:

Димитровград обменя опит с Холандия в сферата на социалните услуги

Зала "Гросето" ще бъде домакин на работна среща утре по темата за социалните услуги

Работна среща между представители на социалните услуги от Димитровград и българо-холандската фондация „Де Пасарел България” ще се проведе утре - 2 август в зала "Гросето".

Обмяна на опит и добри практики между двете държави е целта на срещата, коментираха от пресслужбата на Общината. Ще бъде представена и дейността на фондацията, както и предоставянето на социални услуги за деца и лица с увреждания.

На форума ще присъстват както специалисти от социалната сфера, така и потребители на този вид услуги, допълниха от тукашната администрация. Очаква се тук да пристигнат директорът на фондацията в Холандия Фреди Уурс и програмният директор на "Де Пасарел България" радослава Лалчева.

Ще се обсъдят актуални теми, свързани с изграждането и функционирането на новите „Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания”.

 Фондация „Де Пасарел България” е българо-холандска организация, която работи за социалното включване и повишаване качеството на живот на хората с увреждания. Организацията набляга на експертна работа, консултации и обучения в социалната сфера, като подпомагат дейността на администрацията, общините, доставчиците на социални услуги и неправителствените организации.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини