От х:

Днес в x:

Турски баварец разнебити Пежо, затвори пътя на Байрама

БМВ с гастарбайтери се разби пред Подкрепа. Най-вляво е пострадалия водач на хасковското Пежо

БМВ, красноречиво заменило фирменият знак на производителя с турското знаме, се нацели почти челно с Пежо на международен път Е-80 на два километра преди Подкрепа. Зверският сблъсък разнебити двете коли и вкара 4-ма души в хасковското Спешно. Шофьорът на завръщащите се в Турция гастарбайтери е със счупен на две места крак, 15-годишната му щерка е с мозъчно сътресение, а 17 годишният син е с контузии на рамото и спешна нужда да му леят куршум. Шокирания младеж така и не можеше да уцели вратите в болницата, въпреки че бе най-леко пострадал от 4-та.

4-ят ранен бе водачът на пежото, димитровградчанин на име Атанас. Човекът изглеждаше ужасно в инвалидната количка, с шина на врата, но успя да каже няколко думи на самото място на инцидента. Според него, БМВ-то тръгнало да изпреварва автовоз и излязло срещу колата му. На този участък няма бягане нито вляво нито вдясно, заради дърветата. Така се стигнал до удара. Атанас се оказа сравнително леко пострадал, макар целия да бе облян в кръв. Да се позаинтересуват от състоянието му бяха дошли няколко патрулки. Униформените обаче стриктно се пазеха да го назоват по име. Само дето не подвикваха „ей“.

Според очевидци на инцидента неправилно изпреварване наистина е имало, но твърденията кой го е предизвикал бяха диаметрално противоположни. Водач на марков джип пътуващ за Хасково потвърди версията за изпреварващото БМВ. Обаче двама от старичък Опел движещи се в обратна посока настояха, че всъщност положението е точно обратното-изпреварвало пежото. За това твърдяха и турските граждани. По думите им, те се връщали от Германия за Байрама в Турция, когато пежото им изскочило отпред. Водачът Реждеб се опитал да избегне очертаващият се като фронтален удар и завил вдясно. Именно шофьорската врата поела главната конфигурация на удара, докато пежото ударило с цялата си предница. Щетите по колите като че ли потвърждаваха тази версия. Френската кола бе разбита изцяло отпред, а бронята на БМВ-то дори не бе издраскана. След сблъсъка двете коли се завъртели в посока обратна на движението си и блокираха международния път. Близо 5-километрова опашка, предимно от завръщащи се гастарбайтери, се образува за минути пред мястото на инцидента. Полицаите препоръчваха обходни маршрути през Узунджово и Симеоновград.

Състоянието на пострадалите е стабилно - турският шофьор е в ортопедия, информираха лекарите от хасковското Спешно. Дъщеря му Фердай е настанена в неврохирургия. Взетите кръвни проби показват, че и двамата шофьори не са употребили алкохол.

Г.Христов

Автомобилът на Атанас бе пострадал като водача си
Атанас обаче се оказа по-здрав отколкото изглеждаше
За разлика от турският водач Реджеб

Изпреварване на неразрешен участък е причина за инцидента
БМВ-то поело удара с шофьорска страна
15-годишната Фердай дойде в съзнание, но бе във видимо неадекватно състояние
В пълен шок бе 17-годишния и брат
Катастрофата предизвика километрична опашка на международния път
Стотици коли бяха блокирани и в двете посоки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини