От х:

Днес в x:

Тинейджъри със скутер се потрошиха в завиваща кола

Пътуващият на скутера Михаил бе пострадал тежко

Двама младежи на по 17 и 19 години се забиха със скутера си в завиващ фолксваген на кръстовището на „България“ и „Васил Левски“. Колата пробвала обратен завой от едната в другата посока на движение по „Васил Левски“, когато изпреварващият скутер я нацелва точно в шофьорската врата. При тежкия сблъсък водачът на скутера Тихомир и спътника му Михаил изхвърчат от седалките и след няколкометров полет се стоварват на асфалта. Особено тежко е пострадал 19-годишния Михаил. Той има натрошено дясно бедро, вероятно счупен таз и травма в областта на шията. 17-годишния Тихомир пък имал травма в главата, но съумял да се изправи сам и да се качи в дошлите линейки. Спътникът му обаче първо трябваше да бъде обездвижен, а мимоходом лекарите от ЦСМП му вливаха банки с физиологичен разтвор. Младежът бе в съзнание, но дишаше тежко и не издаваше звук, въпреки тежките травми. 

Шофьорът на Фолксвагена Нурел Местан от Хасково обясни, че бил в близкия магазин за санитария, разположен срещу ПИМ. Купил необходимите ВиК тръби и решил да продължи към складовете. На кръстовището намалил, дал мигач, но призна, че се огледал главно за срещуположното движение по „Васил Левски“. „Тъкмо завивах и чух „бам“ обясняваше сащисания мъж. Летящият скутер го уцелил директно в тялото, но за за щастие машината била достатъчно лека, за да не деформира сериозно шофьорската врата. 

Водачът на колата не бе употребявал алкохол. За младежите още не се знае. Знае се само, че пътникът на мотопеда е бил без каска.

Г.Христов

Шофьорът му Тихомир бе ранен само в главата
Той се качи на собствен ход в линейката

Скутерът нацелил фолксвагена точно в шофьорската врата
Шофьорът на колата Нурел Местан тъкмо правел обратен завой
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини