От х:

Днес в x:

По-ниската цена на газа позволи увеличение на заплатите и премии за Великден в торовия гигант НЕОХИМ –Димитровград

По-ниската цена на газа позволи увеличение на заплатите и премии за Великден в торовия гигант НЕОХИМ – Димитровград

По-ниската цена на газа позволи увеличение на заплатите с 10 %  и премии за Великден в торовия гигант НЕОХИМ –Димитровград, това заяви днес Тодор Димов финансов директор на завода  при среща на ръководството на НЕОХИМ с водача на листата кандидати за народни  представители от ГЕРБ Хасково Делян Добрев.  От своя страна главният изпълнителен директор на компанията Димитър Димитров подчерта ”Имаме много добри контакти с Делян Добрев. Като министър на икономиката, той винаги е бил съпричастен с нашите проблеми, а двете намаление на цената на газа от 1 януари и от 1 април се отразиха положително на нашия бизнес. Себестойността на нашата продукция се очаква да бъде снижена с новите, по-ниски цени. Синьото гориво е 70 -80 на сто от цената на торовете.”, допълни Димитър Димитров.

Най-важното, което направи правителството на ГЕРБ, е че “отприщи” програма “Конкурентноспособност”, която е от ключово значение за нашето предприятие, каза председателят на борда на директорите на НЕОХИМ Димчо Георгиев. Той сподели, че  преди две години компанията е имала проект по тази програма, но не е успяла да го реализира заради забавянето й. Георгиев подчерта, че с идването си Делян Добрев е активирал програмата и сега торовия завод ще кандидатства  с няколко проекта.

Водачът на листата за народни представители на ГЕРБ за хасковски регион Делян Добрев каза :“Договора за доставка на газ от ГАЗПРОМ без посредници доведе до снижаването на цената с 22%,  това е първия договор с ГАЗПРОМ, който ратифицира по-ниска цена от предходния.“  Добрев добави, че цената в перспектива ще падне още заради очакваните добиви на синьо гориво от дълбоко Черно море. “До четири години ще започне добива на газ от блок “Хан Аспарух”. Там се очакват залежи от над 100 милиарда кубически метра, които биха стигнали на страната за около 30 години. Този газ ще бъде с 35 % по евтин от сегашния, заради липса на цена на доставка ”. 8 международни фирми са подали оферти за проучване и на другия много перспективен блок в дълбоко Черно море “Терес”,  очаква се до края на май да бъде сключен договор с компанията, която ще проучва.”, каза Делян Добрев. Той уточни, че цената на синьото гориво е важна не само за торовите заводи, а и за фармацевтичните, а така също влияе на цената на топло и електроенергията. ”В регионален план край Свиленград вече има положителни данни за наличие на газ от около 3 милиарда кубика, чиито добив може да започне до 3 години. Тези залежи биха стигнали на града, който е изцяло газифициран за над тридесет години. Цената на добития там газ ще е с 35 % по ниска от сегашната”, каза Добрев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини