От х:

Днес в x:

Футболната агитка си смени рефрена заради съдийка

Георги Какалов /В бяло/ изигра силен мач увенчан с гол

Агитката на футболния „Хасково” се видя принудена в движение да променя обичайния си рефрен по отношение на футболните съдии. Нежният напев касаещ сексуалната ориентация на човека в черно изведнъж стана неприложим, заради наличието на чаровна странична съдийка по време на кървавото регионално дерби между „Хасково” и „Хеброс” Харманли. Пловдивчанката Екатерина Маринова пък направи всичко възможно да влезе в устата на местните запалянковци. Някои спорни нейни отсъждания с флага бяха довършени от отменения гол на Даниел Добриков от домакините в края на мача. Посивели запалянковци и пъпчиви пубери буквално се задавиха в опитите да измислят „благословия”, с която да я възнаградят за усилията. След доста освирквания и попържни мачът продължи и слава богу завърши след 6 минути при благоприятното 3:0 за „Хасково”. Апропо, на чаровната блондинка въобще не и припука, още повече че в спорната ситуация тя бе абсолятно права-Добриков наистина бе в засада.

Иначе мачът бежду „Хасково” и „Хеброс” задоволи очакванията на зрителите. Двата тима спретнаха здрав и равностоен мач изпъстрен с 3 гола, две греди и положения и пред двете врати. „Хасково 2” както наричат „Хеброс” заради многото хасковски кадри, играеше добре и откровено бе дошъл да вземе нещо от този мач. Гостите могат да се оплакват от липса на късмет. Обратното също е вярно - хасковлии можеха да поемат контрола много по рано. В 21-та минута неудържимият в този мач Добриков заработи дузпа за отбора си. Новото попълнение Георги Какалов обаче не бе убедителен от бялата точка и вратарят Васко Христов спаси. Нататък мача се закучи. Манчев, Шекеров и останалите пропускаха положение след положение и първото полувреме приключи при резултат 0:0.

Това бе резултатът, с който Димитровград спъна Хасково в сряда и агитката на Ямача се притесни историята да не се повтори. Но в 49-тата минута домакините дръпнаха. Втора дузпа, пак изработена от Добриков, позволи на Манчев да открие резултата. В 75-тата минута Гай Юлий /Шекеров/ натресе гредата на гостите. Топката се търкули по голлинията, но не пожела да влезе. В 85-тата най-после логичното се случи-Какалов се реваншира за пропуснатата дузпа и вкара с техничен удар в долния ляв ъгъл. Последва отменения гол на Добриков и словесното линчуване на съдийката, преди черешката на тортата. В 92-та минута Николай Манчев намери с воле топката и „разпори” мрежата на Хеброс за добре звучащото 3:0.

Победата на „Хасково” е още по сладка защото „Ботев” от Гълъбово глупаво пропусна трите точки и завърши само 1:1 с бойкия тим на „Асеновец” от Асеновград. Така Хасково си върна лидерстовто в ЮИ В група и води на върха с 2 точки. „Асеновец” обаче са 5-ти, на две точки от тройката и именно те посрещат хасковлии в следващия кръг.

Г.Христов

Хасково атакуваше неистово...
Но Екатерина Маринова им отмени гол
За сметка на това им дадоха дузпа още в 21-та минута
Шут, вратар, греда
Гостите играеха с много рисковани шпагати
Което им докара две дузпи
Юлий Шекеров бе познатото острие
Плътно пазене
Даниел Добриков непрекъснато тормозеше вратаря на гостите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини