От х:

Днес в x:

Калници на автобус станаха парфюмерия

снимка: Митница Свиленград

Калниците на автобус се превърнаха в своеобразна парфюмерия на ментета.

Несвойственото място за превоз на подобна стока разкриха митничарите на ГКПП Капитан Андреево.

Близо 500-те парфюма-менте с логото на световноизвестните търговски марки Gucci, Lancome, Christian Dior, Bvlgari, Givenchy, са открити при щателната митническа проверка на туристически автобус, пътуващ от Турция през България за Румъния. Те са извадени от специално пригоден тайник над задните калници на автобуса. Скривалището е открито при рентгенова проверка на превозното средство.

При разпитите двамата румънски шофьори на возилото си признали, че са собственици на ароматите, които са пазарна стойност над 70 000 лв.

На нарушителите е съставен акт за пренасяне на стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

В същия автобус са задържани и други 235 парфюма, които румънски гражданин декларирал, че пренася. Той бил искрено изненадан, че стоката, която закупил на пазар в Истанбул е фалшива и подлежи на задържане.

При друг случай в товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от Турция за България са открити 1000 метални етикета с надпис ADIDAS, както и 327 дамски и детски блузи, мъжки ризи и панталони от марките “ARMANI”, “CHANEL”, “ROBERTO CAVALLI”, “GUESS”, “DOLCE&GABANNA”, “ADIDAS”,“DSQUARED”, “POLO RALPH LAUREN”,“MOSCHINO”, “PEPE JEANS”. Съставен e акт за митническо нарушение на водача на товарния автомобил.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини