От х:

Днес в x:

Опожариха кафене, общината продала парцела под него

Кафене „Десита“ на ул. „Единство“ в кв. „Република“, до гимназията по автотранспорт, изгоря тази нощ. Сигналът до огнеборците е бил подаден в 3.40 часа. Унищожена е мебелировката, бяла и черна техника, хранителни продукти. Причините са в процес на изясняване, гласи официалното съобщение на противопожарната служба в Хасково.

Според собственика Вълко Ванчев обаче е вън от съмнение, че заведението е подпалено умишлено. „От задната страна на дървената постройка дори ясно се вижда откъде е тръгнал огъня – долу в ниската част. Мястото е скрито, невидимо за   обитателите на отсрещния блок“, уточниха събралите се до опожареното заведение съседи. Някои от тях живеят отсреща, но за съжаление, не видели нищо.

„Плащам наем на общината за този терен. Заведението се води „павилион с остъклен дървен навес“, уточни Вълко Ванчев. Той допълни, че държи кафенето от дълги години. Наемът за 2012 година изтичал в края на декември. Изпратил писмо с искане за удължаване на договора, но от общинската администрация му отговорили, че теренът вече не е общински.

„Продали са го зад гърба ни. Никой не ни е уведомил, че мястото ще се продава“, декларира Ванчев. Той е убеден, че опожаряването на заведението е ясен сигнал да изчезва от това място и да освобождава терена.

„Продаден е целият терен, включително и няколко гаража. Чак до банята. Парцелът е заключен между улица „Единство“ и оградата на училището. Нищо не сме разбрали за търгове и продажби“, кълнат се съседите.

Справка в официалния сайт на община Хасково показва, че има решение на ОбС Хасково от 20 юли миналата година. С него в списъка на общински имоти за продажба е включен и парцел на ул. „Единство“ с площ 1620 квадратни метра.

Не успяхме да открием заповед за обявяване на търг за този имот, нито кога и при какви условия е бил проведен. С решението си от 20 юли ОбС Хасково определя началната тръжна цена за парцела на 48 600 лева. Справка в публичния регистър на сделките с общинска собственост показва, че поземлен имот с номер 77195.731.259 със същата площ – 1620 квадрата е бил купен за 49 000 лева. Купувач е Братан Юлиев Шекеров.

Целият регистър на сделките с общински имоти през 2012-а можете да видите тук.

Тодор Кръшков

Вълко Ванчев

Според съкварталците теренът под тези гаражи също влиза в продадения терен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини