От х:

Днес в x:

Пожарът в Орфей умишлен, тръгнал от 3 огнища

Апартаментът пламнал отвътре

Пожарът в апартамента от блок 27-ми в Орфей, който вдигна снощи на крак хасковската пожарна, е умишлен. Това е становището както на огнеборците, така и на полицията, която разследва инцидента. От вчера на местопроизшествието работи оперативна следствена група, която е установила, че огънят тръгнал от 3 огнища в изоставеното жилище. 

Апартаментът е бил собственост на жена на име Слободинка, научи Haskovo.net. Жената обаче починала преди три месеца, а нейни роднини заключили апартамента и го оставили необитаем през това време. Хората обаче били достатъчно предпазливи за да прекъснат ел инсталацията на жилището. Така още вчера е отпаднала версията за евентуално късо съединение, която да предизвика огъня. 

Трите огнища от които е тръгнал пожарът отхвърля и предположението че апартамента е подпален отвън, може би неволно. Огънят се появил за пръв път малко преди 19.30 часа и се разгорял изключително бързо. За да проветрят силно задимения вход пожарникарите се принудили да изпочупят прозорците по стълбищата, които се оказали заковани. Спешната евакуация на живущите в по-високите апартаменти е предотвратило наличието на пострадали. 

Иначе щетите в самото жилище са сравнително ограничени. Унищожени са 10 броя мебели, покъщнина, прозорци и дограма, като са опушени и 400 кв метра стени, съобщават от пожарната.

Г.Христов

Минути след началото на огъня
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини