От х:

Днес в x:

Убитият в Димитровград - клан с два ножа

Вход Б на "Емилиян Станев" №6, където се е разиграла трагедията

Убитият вчера димитровградчанин Тодор Колев, на 65 години, е бил клан с два ножа. По тялото на жертвата са открити множество рани-по врата, лицето и ръцете, а в непосредствена близост-нож и острие на нож, оплискани в кръв. Дръжката на второто хладно оръжие е била под хладилника в кухнята съобщават от полицията. Стаята пък е била като филм на ужасите-цялата оплискана в кръв, допълва хасковския окръжен прокурор Георги Гешев, който е наблюдаващ разследването. 

Следи от наранявания и обилно количество кръв са открити и по Тодор Райчев-гостът от среднощния запой при Колев, който е заподозрян за извършване на убийството. Именно Райчев е остана да нощува при домакина след като приятелската компания от предната вечер се е разпаднала. 

В зловещата нощ на 2-ри срещу 3-ти януари, в дома на пенсионирания служител на ЖП Тодор Колев Тодоров се събират 4-ма души. Към 20.30 часа, двама от тях си тръгват. Един от тях, който е живеел в съседния апартамент на Емилиян Станев №6, позвънил сутринта на вратата. Отворил му Райчев. Гостът забелязал касапницата и подал сигнал на тел.112. 

Макар че Тодор Райчев и досега продължава да твърди, че няма спомен от случилото се, заявил в показанията си пред полицият,а че помни как убитият заключва вратата вечерта, а той самият я отключва отвътре сутринта. По самата врата пък няма следи от взлом. 

По случая е образувано досъдебно производство, заподозреният е задържан за 72 часа. Мярката му ще се гледа в понеделник.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини