От х:

Днес в x:

Откриха кръв по дивана на задържания за убийство Анастас

Криминалистите пред къщата на задържания Анастас Симеонов срещу читалище "Заря"

Кръв по ъгловия диван е открита при огледа в жилището на задържания тази сутрин Анастас Симеонов, научи Haskovo.net. Предстои да бъде извършена експертиза, за да се докаже дали тя е на убития 53-годишен Георги Канев по прякор Джоко. Трупът на мъжа бе открит вчера в дере под моста на пътя от с. Маджари към с. Пчелари, община Стамболово. Съдебният лекар установява лицеви рани по челото от удар с тъп предмет или от падане от височина, следствие на което е счупен гръбначния стълб на жертвата, съобщават в официално изявление от МВР Хасково.

Според достоверни източници на Haskovo.net обаче съдебният лекар д-р Христо Еленски е открил и кръвонасядания по гърба, които се получават при поне 8-часов престой на тялото в легнало положение по гръб.

По случая е заподозрян 45-годишният Анастас Симеонов, който обаче засега отказва да дава обяснения.

В навечерието на Нова година двете компании – на Джоко и на Анастас Симеонов празнували всеки в своето жилище. Някъде към 1.30 – 2 часа след полунощ Симеонов отишъл с такси до Георги Канев – Джоко и го откарал вкъщи на гости.

При огледа тази сутрин криминалистите открили основното си доказателство срещу Симеонов – кръвта в жилището му. Тя се била просмукала във възглавницата на дивана. Съседната възглавница пък липсвала и досега не е открита от криминалистите. Прокуратурата е наложила на Анастас Симеонов 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Повдигнато му е обвинение.

В понеделник се очаква обвинителят от окръжна прокуратура Георги Гешев, който наблюдава разследването, да поиска от съда да му наложи постоянна мярка“задържане по стража“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини