От х:

Днес в x:

Хасковлия пребит, убит и захвърлен в гора край село

Днес ченгетата претърсваха дома и магазин за телефони на площад "Свобода" 15

53-годишен хасковлия е бил брутално убит, а после захвърлен в гората край стамболовското село Пчелари. Тялото му е било открито късно снощи, с множество наранявания и счупен гръбнак, което вероятно е предизвикало смъртта му. Рано сутринта днес, в Хасково бе задържан и заподозрян за убийството - 45-годишният Анастас Тодоров Симеонов. В дома му на площад „Свобода“ № 15 бе извършено масирано претърсване, водено от съдебния лекар д-р Христо Еленски. Огледан под лупа бе и магазинът за мобилни телефони и аксесоари, държан от Симеонов. Ченгетата разпитаха и всички съседи от паянтовата двуетажна къща, срещу сградата на читалище „Заря“. От разпитите стана ясно, че криминалистите са се интересували какво се е случило в дома на Анастас на 31-ви декември 2012-та година. Предполага се, че самото убийство е станало именно тогава. Информацията бе потвърдена и от началникът на ОД на МВР комисар Петьо Петров, който обеща официална информация по-късно. Симеонов наистина е арестуван като единствен заподозрян, сигурно било, че той и жертвата са се познавали, гласи оскъдната информация. 

Анастас Тодоров е бил задържан днес към 8 часа, разказват съседи. Ранобудни споделиха, че са го видели към 5 часа сутринта, да излиза под ръка с приятелката си, 39 годишна хасковлийка. После се върнал в дома си, където го намерила полицията. Снощи в жилището на площад „Свобода“ било тихо и спокойно. Иначе в празничните дни на Анастас гостували много негови приятели, включително и двама от Бургас, научи Haskovo.net. Няма категорични данни, дали сред тях е била и жертвата. 

Убитият се казва Георги Канев по прякор Джоко, известен в града с разнообразните си занимания. По неофициална информация, човекът бил във финансови затруднения и дължал пари на доста хора. Канев наистина не се мяркал в Хасково през последните дни, споделиха разтревожени негови познати, пожелали да останат анонимни. 

Анастас Симеонов е известен на органите на реда. Пак по непотвърдена информация, той е бил съден и осъждан за кражби. Клюките из квартала гласят, че се занимавал и с други незаконни деяния.

Г. Христов

Бащата на Анастас, Тодор, отваря и магазинът за мобилни телефони
Доктор Еленски щателно оглеждаше евентуалното местопрестъпление

Полицията спешно набра поемни лица за огледа
Бащата на Анастас, Тодор отключва магазина
После заведе униформените за оглед в своя дом
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини