От х:

Днес в x:

21 °C

Диабетиците отлюспиха и Беливанов, записаха нови 92-ма

Връчване на членските карти на новоприетите

103-ма са членовете на новия съюз на диабетиците в Хасково „Диабет 2012“, който бе регистриран в края на миналата година. Това стана ясно на днешното общо събрание, на което бяха връчени картите на някои от новите членове. 92-ма са подали молби за членство, заедно с 11-те учредители организацията вече наброява 103-ма души.

Председател на новата структура на болните от диабет е Милка Кънчева.

През септември миналата година, когато бе учредена организацията, бе избран за председател бившият заместник кмет на Хасково Добри Беливанов. Днес обаче стана ясно, че е имало вътрешен преврат и той е отлюспен, заедно основния опонент на казионния съюз на диабетиците - Димитър Димитров. Именно той бе в основата на първия опит на недоволниците да катурнат старото ръководство на съюза, начело с Петър Дялков, през май 2012-а. Тогава претендентът за шеф Димитров обвини председателя, че е занемарил организацията, която от Нова година е без помещение. Димитров заяви още, че е подал сигнал в прокуратурата за злоупотреби в дружеството, упрекна председателя на клуба Петър Дялков, че е управител на две почивни бази – едната в Тетевен, другата във Вършец и на практика няма възможност да движи нещата в хасковския клуб на диабетиците.

На следващото събрание на организацията обаче делегатите гласуваха доверие на ръководството си и Петър Дялков остана председател.

Димитров и сподвижниците му пък учредиха нов съюз - „Диабет 2012“, през септември миналата година. В дните до регистрацията му пък самият Димитров се оказа аут от него, заедно с новоизбрания председател Добри Беливанов. „Те май са в стария съюз“, уклончиво отговориха от „Диабет 2012“.

„Не се поддавайте на провокации от стария съюз на диабетоболните“, призова днес новият шеф на организацията Милка Кънчева. Тя обаче допълни, че не е желателно да се членува и в двата съюза.

Основната задача на „Диабет 2012“ е да осигури помещение за офис, без което дейността им – измерване на кръвната захар, раздаване на лекарства и храни, е силно затруднена. Старият офис на съюза бе даден наскоро на новосформирана пенсионерска организация.

Явно и двете организации на болните от диабет ще се борят за общинската субсидия, която всяка година ОбС гласува за местните структури на инвалидите, диабетоболните, слепите, пенсионерите. Присъствието на днешното събрание на общинския съветник Николай Кючуков, който е от близкото обкръжение на кмета Георги Иванов, обаче още отсега подсказва коя организация ще бъде предпочетена за субсидиране.

Тодор Кръшков

Димитър Димитров (вляво) и Добри Беливанов бяха в ръководството на новия съюз едва няколко месеца
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини