От х:

Днес в x:

Димитровградски поет: Краят на света всъщност е ново начало!

Петко Каневски

Датата 21 декември 2012 година стана емблематична с това, че се очаква да настъпи края на света.

Къде на шега, къде на истина днешният ден се оказва преломен в много отношения.

Така поне твърди поетът от Димитровград и духовен изследовател Петко Каневски. Потърсихме неговото мнение за днешната "противоречива" дата.

Предлагаме Ви кратко интервю и една по-различна гледна точка, а преценката нека всеки направи за себе си.

- Ще настъпи ли края на света днес, г-н Каневски?

-Не, краят прогнозиран от мнозина, всъщност е ново начало. Навлизаме нова фаза на ерата на Зеления Водолей, което значи отърсване от материалните неблагопучия в цялостен план, както и поглед към духовното и възвишеното.

Ще се разшири периметъра на доброто и човечността, и ще настъпи промяна в духовното израстване на бъдещите поколения и най-вече на нашите деца.

-Защо тогава хората приемат със страх датата 21.12.2012 г., за този "финал" се тръби от месеци?

-Защото в една голяма степен те не познават нито календара на маите, една древна, уникална цивилизация със своите постижения, нито на атлантите, нито на инките, нито дори на нашите прадеди -траките.

От 21.12.2012 г. ще настъпи смяна на световете, ще дойде един нов свят, влизаме в нов свят, в ново броене. Днешната дата се явява преломна и в това, да скъсаме със старите порядки.

Какво имам предвид- една шепа хора на Земята държат в ръцете си милиони, правят пари и компании. В същото време виждате колко народ по света умират от глад- в Африка, в Латинска Америка. Това, което казвам звучи като проповед, но е реалност.

Аз смятам, че точно заради това космическите сили извършват тази трансакция, бих я нарекъл. Или иначе казано- редуциране на нещата в духовен план.

- А българинът готов ли е за това ново начало, за промяната?

-Българинът винаги е бил готов, защото 19 века е страдал. Той винаги е бил в криза, и то материална. Но винаги е оцелявал. Като говорим за днешната дата, не споделям тезата и на Путин за края на света след 4 милярда години. Според мен, ще минат много милярди години, защото във Вселената има една невероятна хармония, а ние сме част от тази Вселена.

- Добре, но кой има интерес от това да бъде всяван страх?

-Ясно е, тези които държат тези огромни милиони, билиони и т.н. Но време е да осъзнаем вътрешното си чувство за свобода, ние българите. Това е нещото, което ни липсва. И да премахнем от себе си тази робска психика. Защото мисля, че в основата на всички беди е именно тази психика. Нужни са ни вяра, воля и творчески способности.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини