От х:

Днес в x:

Прокуратурата: Калпава акция на МВР срещу Куция

Йордан Стефанов Куция бе осъден през ноември. Сега обаче е чист като сълза

Окръжната прокуратура е отказала да внесе искане за налагане на мярка за неотклонение на Йордан Стефанов – Куция, който бе задържан преди дни за наркотици. Тогава МВР обяви, че при проверка на лек автомобил БМВ с трима харманлийци край село Подкрепа са открити наркотични вещества. По-късно в хода на разследването криминалистите открили още дрога в дома на Йордан Стефанов, известен като Даньо Куция. Преди месец на Куция бе наложена присъда от година и 11 месеца затвора за същото престъпление.

Вчера от полицията допълниха, че разследването е продължило миналия ден с участието на специализирано полицейско куче в дома на единият от арестуваните харманлийци в село Иваново . Мануил Викторов.

Обвинителят от Окръжна прокуратура Георги Гешев обясни, че част от наркотиците, приписвани на Куция, са били намерени в общата част от мазетата на блока. Тоест, няма как да се докаже, че дрогата е негова. Намерените 40 грама амфетамин и 200 грама марихуана в село Иваново пък били скрити под купчина керемиди, а полицаите по никакъв начин не могат да докажат, че са на задържания харманлиец Мануил Викторов. „Прибързано свършена работа. Прокурорът влиза в залата и защитава искането си с доказателства, а не с нечии твърдения“, допълни Гешев. По думите му разследването се води срещу неизвестен извършител, Куция и останалите задържани не са привлечени като обвиняеми и са освободени. Под парична гаранция от 300 лева е единствено Алдин Симеонов – Апти, който се опитал да скочи през терасата от дома на Куция, когато нахлули полицаите. Пред разследващите Апти признал, че дрогата му я дал Куция, последният обаче отрича. Точно в Апти се намирало бурканчето с 200 грама амфетамин. Куция пък бил чист като сълза.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини