От х:

Днес в x:

„Зазимен“ легнал полицай разби кола в Хисаря

Халил предупреждаваше всеки който минава през коварното място

22-годишния Халил Айдън внезапно обедня със 100 лв след спешен ремонт на своя Фолксваген Голф 4. Возилото му се оказало с разбит картер след снощно преминаване на висок легнал полицай на улица Белоградчик в кв. Хисаря. Асфалтовата неравност била „пораснала“ още повече заради натрупаните лед и сняг. 

Халил бил местен и знаел за полицая. Умишлено намалил при приближаването му. „Минах на първа предавка, знам че Голфа ми е висок и пак го ударих“ ядосваше се момчето. Не усетил веднага белята, само по навик благословил и полицая и тези които го сложили там. Още повече, че дъното на автомобила закачило и следващите два полицая накацали през 10-на метра на съседната „Пещера“. Едва като паркирал в гаража, видял локвата масло под колата. Днес Голфът бе паркиран на канала в близкия сервиз. Оправен бил с цената на стотачка, без да се броят парите за новото масло. 

Разходът бил още по болезнен, защото в момента младият мъж бил без работа. И други коли били разбити от бабуните, но се разминали само с брони. „Не е нормално тук /пресечката на Белоградчик с Пещера Б.А./да има 4 легнали полицаи в рамките на 50-на метра“, смята Халил и допълва че много обикалял из Европа, често пътувал до Турция, но такова нещо не бил виждал. 

Проблемът с легналите полицаи е видим от пръв поглед. Неравностите в Хисаря не са от най-големите в града, но там където върху тях се е запазил снощният лед и сняг, са с близо 5 пръста по-високи. Значително по-нисък от Голфа черен Мерцедес, днес за малко не повтори историята на Халил. И то при условие, че улицата бе добре почистена. 

Проблемът с легналите полицаи през зимата бе признат и от ресорния замкмет Златимир Желев и то още преди началото на зимния сезон. Проблемът е, че когато снегът навали, бабунките стават невидими за шофьорите на снегопочистващата техника. Те пък няма как да знаят разположението на 90-те легнали полицая в хасковско. Дни след началото на интензивните валежи, вече има булдозери с изпочупени гребла. „Заваряват ги спешно и после пак на улицата. До следващия път“ примирено обясни днес замкмет Желев. За почистващата техника улиците са като минни полета.

Иронията на ситуацията е, че всички легнали полицаи в Хасково подлежат на премахване, защото не отговарят на изискванията. Къртенето ще започне напролет. Новите изкуствени неравности трябва да са много по-широки, не по-малко от 4.20 метра. Дотогава обаче ще вземат данъка си от много хасковски автомобили.

Г.Христов

Мъжът обясни, че след падането на снега, неравността става значително по-голяма
Няколко автомобила за малко не повториха историята от вчера
Халил Айдън не се кани да търси обезщетение от никой. Иска само да предупреди останалите шофьори
Колфът бе кацнал на канал в сервиз
Днес подменяха картера
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини