От х:

Днес в x:

80 пушачи „олекнаха“ на Капитан Андреево

снимка:Митница Свиленград

80 пушачи „олекнаха“ с безакцизната стока, която пробваха да пренесат през ГКПП Капитан Андреево.

Над 60 кг тютюн за пушене, 90 кг за тютюн за наргиле и близо 100 000 къса цигари са спипани за седмица на пункта, при различните опити да бъдат внесени в страната.

При един от случаите митническите инспектори открили 11 кг тютюн за пушене в личния багаж на две жени, пътуващи с лек автомобил “Рено Меган”от Турция за България. В пътната чанта на една от жените, на 58 години от Пловдив, са открити 3 кг. тютюн за пушене. На нарушителката е съставен акт за митническо нарушение за пренасяне без знанието и разрешението на митническите органи на стока, за която се дължи акциз.

Във втория сак, който се оказал собственост на 44 годишна жителка отново на града под тепетата, проверяващите открили три пъти повече тютюн за пушене от укритите от съгражданката й – цели 9 килограма. Според сметките от тях могат да бъдат „свити” цигари за 450 кутии. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград, уточниха от пресслужбата на ведомството.

За последните седем дни митническите служители на ГКПП Капитан Андреево са задържали над 100 хил. къса цигари. Половината от тях и 30 кг тютюн са разкрити и задържани при щателни митнически проверки, извършени по метода на анализ на риска. За тях са съставени 33 акта за установяване на митнически нарушения. Другите над 55 000. къса цигари, 33 кг тютюн за пушене и 90 кг тютюн за наргиле, са иззети от 78 преминаващи пътници, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини