От х:

Днес в x:

Станишев громи ГЕРБ в Хасково

„Правителството на ГЕРБ е най-слабото от началото на прехода. Те дойдоха на власт с обещания за догонващо увеличение на доходите, а вижте сега, три години и няколко месеца по-късно, какво е положението. Масови фалити на фирми, 700 000 българи без работа, над 30 социални придобивки са замразени”. Това заяви днес в Хасково лидерът на БСП и на партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той пристигна в областния град за отбелязването на 120-тата годишнина от създаването на хасковската организация на червените.

Преди концерта в голямата зала на НТС Станишев даде кратка пресконференция, в която разгроми управлението на ГЕРБ. До него бяха хасковският лидер на БСП Иван Станчев и бившият социален министър, сега народен представител - Емилия Масларова.

Според Станишев сега, осем месеца преди изборите, силите на БСП и ГЕРБ са изравнени. Но управляващите се готвели с измами, както и с промяна в изборния кодекс, да подменят вота на избирателите. Затова социалистите стягали редиците, от тази седмица на „Позитано” се привикват областните шефове на структурите, за да се набележат мерки за мобилизация за вота.

Според Станишев единственото безспорно завоевание на прехода е демокрацията, възможността да сменяме правителството на всеки 4 години. „Но върхушката на ГЕРБ иска да промени дори това – да манипулира изборите и да продължи да управлява въпреки волята на гражданите”, допълни шефът на социалистите.

„Ако Тройната коалиция е била грешка, то това е грешка на българските граждани, защото със своите гласове те създадоха такава конфигурация в парламента през 2005 година”, отговори на репортерски въпрос Станишев. „Но ние изпълнихме голяма част от нашата програма, за разлика от сега управляващите”, допълни той.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини