От х:

Днес в x:

Половин Хасково без ток за 1 час, аварира подстанция на НЕК

Подстанция "Хасково"

Голяма част от града остана без ток в интервала от 17.30 до 18.30 часа заради голяма авария в подстанция „Хасково“ на НЕК. Причините за аварията са неизвестни, но последствията засегнаха обширни части от Орфей 1 и 2, Република, Дружба и част от Възраждане. Там са преседели на тъмно между 15-20 минути и 1 час. Токът дойде на повечето места преди минути, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Все още някои жилищни блокове в Орфей и улиците около него обаче са тъмни.

По време на затъмнението най-критично е било положението по булевардите „Васил Левски“, „Раковски“ и пресечните на тях улици. Заради липсата на ток не работеха светофарите и никой на никого не даваше предимство. На няколко пъти по кръстовищата ставаха солидни задръствания, разминали се слава богу без инциденти. Няколко жени са заседнали в асансьорите и бяха вадени от спасителни служби.  

От енергопреносното дружество EVN заявиха, че проблемът е извън тяхната юрисдикция. Осигурени са обаче всички видове ресурси в помощ на отстраняването на аварията и максимално бързото елиминиране на последствията от нея. От EVN нямаха също представа, какво е предизвикало проблема.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини