От х:

Днес в x:

Ремонтират Александровската гробница. Преглед на регионалния печат

"Ремонтират Александровската гробница спешно заради течове"-"Новинар юг". Ще бъдат изградени канавки, които да отводняват съоръжението, покривът ще бъде с хидроизолация. Ще се изчисти проникналата с водата тиня и най важното, ще се защити ценният стенопис в гробницата. В живописния слой бил проникнал гипс, който ако кристализира, ще унищожи рисунъка.

"С пирует, Узунова остави държавен имот на Свиленград"-над главата.  Областната управителка първо оспорила едно решение на Обс Свиленград, което касаело отдаване под наем на 4 дка земя на старозагорска фирма за асфалтова база. Мотивите на губернаторът били, че имотът няма акт за общинска собственост. Такъв и бил представен в следващата кореспонденция от общинският съвет и областната изтеглила жалбата си от съда.

Това е историята и вероятно това е и "пируета". Къде по-големи пируети сме виждали, направо котешки каваци. И то не само от политици.

"Димитровград с достъп до 1.8 млрд евро от 2014-а" Общината ще има достъп до европейски финансов ресурс от 1.8 млрд евро. Става въпрос за новия програмен период на ОП "Регионално развитие", 2014-2020 г.. Димитровград е сред едва 52-те общини в страната, които могат да кандидатстват с проекти за тези средства. Градовете са разделени на 4 нива, Димитровград е селектиран в трето ниво, наред със селища като Смолян, Кърджали, Габрово, т.е до един областни центрове. В останалите три нива пък са още по-големи градове-София, Варна Бургас.  Любопитното е, че предложението за присъединяване на Димитровград е на управляващият орган на оперативната програма. Мотивите са стратегическо разположение, демографски показатели, стабилност и широта на предоставяните публични услиги с държавен ангажимент-образование, култура, здравеопазване.

"Искат постоянен арест за пласьора, ранил полицай" -водещо на крими страницата. 19-годишният Мирослав Илиев който рани полицай с колата си по време на опит за задържане, да остане в ареста до започване на делото, искат от окръжна прокуратура. При хайка на димитровградската полиция, бяха заловени трима души със солидни количества дрога в тях.

"Питайте, какво да дарите на сираци"-чело на "Хасковска Марица". От звучащият като детска приказка материал разбираме, че не може да си вземем сираче за коледните празници. Трябва първо да станем приемни родители. Също така да не подаряваме дрехи и обувки на дом "Асен Златаров", те си имат достатъчно. Ако искаме да даряваме нещо, първо трябва да питаме ръководството на дома от какво има нужда.

Нещо като наръчник за дарители.

"Незаконен пазар коства 2 бона на Нели Станева". Замкметът Нели Станева трябва да се бръкне с 2 хиляди лева заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Глобата веднъж бе отменена от районния съд. На втора инстация обаче, административния съд намира Станева за виновна, че в качеството си на временно изпълняващ кмет на Хасково, не е разчистила незаконен пазар в Република. За това и било издадено полицейско разпореждане и даден едномесечен срок. 

"УНСС с учебници за икономиката". Центърът за дистанционно обучение към УНСС дари 100 тома специализирана литература на хасковската финансово-стопанска гимназия.

"10 000 лв свалят белезниците на още двама митничари" Изловените с подкуп митничари от митница Свиленград един по един излизат от ареста. Срещу 10 хил.лв парична гаранция, на свобода ще са Стефан Костадинов и Никола Трифонов.

"КТ Подкрепа": Мандат за школските директори". Училищните директори са безнаказани, трябва им мандат. Още повече че много от тях са неподготвени и една подобна мандатност ще отсее кадърния от неможещия директор. Това смятат синдикалистите от "Подкрепа". Лошото е, че не са си прокарали идеите в новия закон за училищното образование.

"Удариха яки глоби на футбола и баскетбола". Заради невъздържаните агитки, двата клуба на Хасково-БК и ФК, са одрусани с яки глоби. Футболният клуб плаща 500 лв и ще играе едно домакинство на чужд терен, а Баскетбола олекна с 800 лв за изцепките на публиката по време на мача с Дунав Русе. Куриозното е, че агитката която докара глобите на двата крлуба, всъщност е една и съща. Това са футболни запалянковци, които обикновено след приключване на мача отиват директно на баскетбола. Или пък направо там компенсират липса на футбол на Ямача, когато местния тим гостува.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини