От х:

Днес в x:

Фиат се наниза в такси заради жена

Фиат се наниза в хасковско такси „Флирт“ досами входа на ОУ "Христо Смирненски", към 11 часа днес. Таксито внезапно спряло пред пешеходна пътека тип "зебра", а фиатът със софийска регистрация връхлетял изотзад. Стара циганка от Екопрогрес чумосваше катастрофиралите отстрани: „Мискини, така и не се научиха да карат. Деца минават, аз метем, те се движат кат хайвани“.

Катастрофата временно задръсти бул. "Стефан Стамболов" понеже и двете коли стояха в центъра на пътното платно. Самите автомобили не бяха пострадали особено, таксито имаше леко огъната броня, агресорът бе с поомачкана предница.

Според таксиметровия шофьор Николай Петров, той се принудил да спре внезапно защото жена, стояща на тротоара до училището, стъпила на "зебрата". Съобразно правилника за движение по улиците и здравия разум, колите трябва незабавно да спрат. Водачът на Фиата обаче твърдеше друго - жената си стояла на тротоара, а таксито незнайно защо решило да спре. „Ако бе минал, аз щях да спра на зебрата“ обясни вбесения бабанка, като първо уточни, че не ще да го снимат, не ще да му показват регистрационния номер, не ще и да си каже името. След като изпусна парата с няколко крясъка, все пак добави още подробности: „Не карах много бързо, най-много с 40-50 км в час“. До него жена с очевидно главоболие, враждебно гледаше полицаи, репортери и любопитни. В ръцете и бяха документите на колата. Със сигурност обаче не карала тя.

Въпросът, дали са софиянци ги пообърка. След кратък размисъл отговориха с „да“.

"Тестът с дрегер предстои, но водачите не изглеждат пили", изкоментираха от полицейския автопатрул, които бързо организираха разкарването на колите от местопроизшествиетото и обезопасяването на пешеходната пътека. Тя е една от най-натоварените в целия град, понеже по нея се изнася почти целия наличен състав на най-многобройното хасковско училище „Христо Смирненски“.

Г.Христов

Според таксиметровия шофьор Николай Петров, той се принудил да спре внезапно защото жена, стояща на тротоара до училището стъпила на зебрата

Катастрофата временно задръсти бул. "Стефан Стамболов"
Спътничката на водача на фиата, не бе особено разговорлива
Таксито бе почти незасегнато
Пешеходната пътека на "Смирненски" е особено натоварена
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини