От х:

Днес в x:

Декларатор и шофьор си „прехвърлят топката“ за фалшива зимна колекция

Студеното време промени и нелегалния внос през турско-българската граница. Трафикантите на дрехи, които до скоро внасяха чехли и тениски, имитиращи марковите им еквиваленти, вече префасонираха контрабандата. Първият случай на стопиране на над 11 хиляди фалшиви зимни палта, спортни екипи, блузи, пуловери и чорапи на ГКПП „Капитан Андреево“ доказва преориентацията.

Ментетата са превозвани от камион с турска регистрация, пътуващ за Черна гора от Турция през България. При щателната митническа проверка е засечено, че броя на стоките е много повече от описаните в превозните документи и носят имената на защитени търговски марки.

Откритите недекларирани текстилни изделия са цяла “зимна колекция”. Дрехите са имитации на известните марки ARMANI, PUMA, LAKOSTE, NIKE, REPLAY, ADIDAS, POLO, VERSACE, HELLO KITTY и HUGO BOSS.За фалшивата стока се оказало, че никой не знае.

Шофьорът на камиона, черногорски гражданин, обяснил на митническите инспектори, че е присъствал на товаренето на стоката, но не е отговарял за чувалите и не знаел какво има в тях, обясниха от пресцентъра на Митниците.

Деклараторът пък, представител на българска фирма съобщил че е изготвил транзитната декларация по документите, които му били предоставени от шофьора. Случаят е поет за изясняване от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини