От х:

Днес в x:

Общини и институции рапортуват готовност за зимата

Представители на общините в областта, както и шефове на държавни институции представиха днес в областната администрация готовността си за настъпващата зима. Общините рапортуваха на какъв етап е подготовката им за тежкия сезон, обезпеченост на техника, договори с почистващи фирми, финансов ресурс, критични участъци от пътища или застрашени райони.

Като най-критично се очерта положението в община Маджарово. Кметът Милко Армутлиев алармира, че все още не е получил предвидените за зимното почистване 7400 лева. Освен това от снощния дъжд се активизирало свлачище, за което още миналата зима поискали средства от междуведомствената комисия за бедствия към Министерския съвет.

И кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер предупреди за опасно свлачище край село Сърница, което също се активизирало от снощния дъжд. Отпуснатите 30 000 лв. за нашата община са крайно недостатъчни, тай като сме планински район, допълни Искендер. Той също поискал още през пролетта пари за възстановяване на щети от бедствията миналата зима, но не получил нищо.

Шефове от МВР, пожарната, болницата, гражданска защита, инспектората по образование, също присъстваха на срещата в областната администрация, като всеки от тях изложи проблемите, които се очакват през зимния сезон в сектора им.

Всички общини представиха информация за сформираните щабове, както и актуални телефони за връзка при бедствие.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини