От х:

Днес в x:

3-годишно дете на косъм от газова клада в 3 сутринта

Леля Пепа с тъга гледа опустошените автомобили

3-годишно момиченце и неговите родители за малко не изгоряха в клада в 3 часа сутринта, след като неизвестни лица подпалиха автомобилите им паркирани пред фамилната къща на ул. „Димитър Благоев“ 99 в Димитровград. Огънят от возилата подпалил разпределителното табло и тръбите за газовата инсталация, на изцяло газифицирания дом. По невероятно щастливо стечение на обстоятелствата, бащата врътнал крана за газта вечерта и спрял изцяло газоподаването към дома. Това вероятно предотвратило избухването на неконтролируем пожар. Служители на „Сити газ“ тази сутрин извършили оглед на таблото и категорично заключили, че огънят не може да е тръгнал от там. 

В което са убедени и обитателите на къщата. Според лелята Пепа, която живее в същия дом, се чул силен гръм към 2.50 часа тази сутрин. Малко по-късно последвал втори. Мъжът и изскочил на улицата само за да види, че паркираните пред къщата Фолксваген Пасат и Опел Астра горят като факли. И двете коли били запалени откъм двигателните си отсеци. Пепа и съпругът и звъннали на 112 и тръгнали да събуждат собствениците на колите, които били техни братовчеди. Последните спели непробудно, ведно с 3-годишната им щерка. През това време огънят тръгнал към къщата и обхванал газовото табло. Пристигналите пожарникари угасили бързо пламъците и предотвратили щети по самото жилище. 

Автомобилите били собственост на Младен Младенов и майка му Емилия Младенова. Пасатът бил с Каско, но опелът не бил застрахован. Младенови имали бизнес с магазини „Всичко по 1 лв“, като държали няколко обекта в града. Не се знаело да имат врагове или неразплатени задължения. 

Очаква се светлина по случая да хвърлят видеокамерите пред намиращият се в непосредствена близост автосервиз. Полицията днес разпитва собствениците на колите и очевидци. Води се разследване.

Г.Христов

Пасат и Астра стават само за скрап
Разпределителното табло за газта бе на косъм от двата автомобила
Огънят го обхванал, но газта била спряна
Колите бяха с разбити панорамни стъкла
Огънят бе тръгнал от двата двигателни отсека
Полицията разследва инцидента
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини