От х:

Днес в x:

“Тракийски цвят“ обра наградите на “Златна есен“

„ Тракийски цвят“ към Съюза на слепите -Пловдив обра наградите на конкурса “ Златна есен"

Смесеният състав за автентичен и обработен фолклор "Тракийски цвят" към Съюза на слепите - Пловдив обра наградите на конкурса "Златна есен" в Симеоновград.

В 8-то издание на форума, който се провежда под патронажа на кмета на града край Марица Пейчо Стайков, в разделите индивидуално изпълнение и групово представяне се включиха 29 състава с над 300 изпълнители.

Мераклиите за наградите от общините Хасково, Стара Загора, Елхово, Пловдив, Гълъбово, Димитровград, Раднево и Харманли, оценява тричленно жури, с председател музикалният педагог Теохар Теохаров.

По време на конкурса Симеоновград се изпъстри от народни носии, с които бабите се разхождаха навсякъде. В местното читалище, където се проведе надпреварата, докато едни представяха изпълненията си на сцената, други ги аплодираха, а трети потропваха в ритъм с музиката.

Първото място при индивидуалните изпълнения грабна Митра Величкова от с. Обручище, община Гълъбово. На второ място остана Марин Маринов от "Тракийски цвят" - Пловдив, а на трето - изпълнителят от града - домакин Георги Димитров от фолклорната група към пенсионерския клуб “Златна есен“. Изпълнителите от „Тракийски цвят" взеха наградата и в категорията за най-добра фолклорна група. При Ася Бурова и Кирил Родопски от същия състав отиде и наградата в категорията дуети, трио, квартет. „Росна китка“ към НЧ “Отец Паисий 1957“ от с. Помощник спечелиха приза за инструментална група. При свирачите наградата грабна Митьо Атанасов. Специалната награда на кмета на Симеоновград беше присъдена на фолклорната група към читалище „Искра 1936“ от с. Калугерово, с ръководител Венета Тенева.

М. Манолова

който може, го може...

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини