От х:

Днес в x:

Агенцията по храните: Производителят на детските сокове е в нарушение

Производителят на сокчетата е в нарушение, защото е сложил стикери върху срока на годност, твърдят от БАБХ

Нарушение в Наредбата за етикетиране са установили инспекторите от Агенцията по храните в Хасково, след проверка на случая с детските сокчета, за които димитровградски родители твърдят, че са с изтекъл срок на годност.

За казуса Dimitrovgrad.bgvesti.net писа по-рано днес, когато стана ясно, че кутийките са раздавани в тукашните градини вчера.

От Община Димитровград  категорично отхвърлиха опасенията, че напитката е негодна и представиха писмо от производителя.

От самата фирма, пловдивската "Витанея" обаче обясниха, че техните продукти са 100 % натурални, годността им е дори три години, но те официално им дават 2.

Към края на този срок, те изтеглят соковете от търговската мрежа и правят дарения на домове и детски градини, уточни директорът Благовестта Крачанова.

Тя заяви, че тези сокове не се продават, а що се отнася до качествата им, категорично заяви, че може да гарантира за тях дори и след указания срок. Поставили са допълнителните стикери, за да успокоят хората и то след направено лабораторно изследване в лаборатория сертифицирана към БАН.

Със стикерите, които удължават срока на годност обаче, фирмата категорично е нарушила наредбата за етикетиране на храните, коментира директорът на регионалната Агенция по безопасност на храните д-р Христов Вълчанов.  Производителят от Пловдив е трябвало още при самото приготвяне да съобрази срока, а не в последствие да го удължава.

Разпоредена е пълна проверка на производителят, която обаче ще бъде извършена от пловдивската Агенция по храните, по адресната регистрация на фирмата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини